Psykisk ohälsa Vardag

När ångesten kommer krypande

Söndagar = ångest

Söndagar är bästa och sämsta dagen. De är bäst för de är lugna och sköna utan några måsten. De är sämst för att det är då allt tar slut. Veckan är slut och vi måste skiljas för att återgå till vardagen. Distansförhållande suger efter 5,5 år. Det blir jobbigare och jobbare för varje gång vi måste skiljas. Jag vill inte åka hem, aldrig mer. Men jag måste.

Sen kommer jag  hem till den tomma och tysta lägenheten. Nu är ju inte Bebbsan hemma så det blir extra tomt. Inga små tassar som kliver på ens kropp när man ligger i sängen. Man vaknar inte mitt i natten av att någon lägger en hårsnodd i ansiktet på en.

Jag hade svårt att somna i går. Hatar att sova själv. Men nått jag lärt mig av de två åren jag gick hos psykolog A, är att ångest inte är farligt. Det bästa man kan göra är att tillåta sig själv att ha ångest. För tillslut blir kroppen så van att man inte får mer ångest. Tar man istället ångestdämpande så drar man bara ut på det. Så de senaste året har jag tillåtit mig själv att ha det. De är inte härligt men det är inte farligt.
Hur hanterar du ångest?

ångest
Foto: unsplash.com

12 Comments

 1. ja du acceptera sin ångest, kanske inte helt lätt men bra att ha som mål. Jag får ta ett litet steg i taget, men jag mår bra just nu, är taggad och har lust till många saker, det är positivt, det håller bort den värsta ångesten oron, men i ensamheten så kommer den ju krypande, men som du säger acceptera jag ska jobba på det
  ha de

 2. Starkt ändå att klara av distansförhållande, jag skulle aldrig klara av det. Det där med ångest är så svårt, men det är så bra av dig att låta dig känna, jag tycker man ska låta sig känna allt. Det kan bara bli bättre om man hanterar det och känner alla känslor. Hoppas det blir bättre snart!

 3. Usch den där ångesten är inte kul! :/

 4. Förstår att det är jobbigt med distansförhållande :/

 5. Stark du är som kämpar på och inte låter all ångest vinna över dig! Kram <3

 6. Usch vad tufft att känna så, och att behöva säga hejdå för distansen.

 7. Hoppas att du har haft en bra måndag! Kram

 8. Det var en ny variant att hantera ångest, men det låter ju logiskt. Hoppas du får sova gott trotts att du är ensam <3

 9. Modigt och bra skrivet.
  Hoppas att veckan har startat bra för dig

 10. Sv: Ja verkligen!! Dem växer inte på träd, sådana vänner!! <3

  Ett tag sen jag läste din blogg, senast flyttade ni ihop eller minns jag fel? :O Hoppas distans kommer funka bra för er!! Kram

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*