Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Jag har bakat filmjölksbröd – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Jag har bakat filmjölksbröd

I dag har jag bakat filmjölksbröd

Henrik jobbar kväll även i dag så jag och Baby har roat oss själva hela dagen. Så bestämde mig för att baka filmjölksbröd med torkad frukt och nötter. Det är så himla gott men det sämsta är att det måste ligga och svalna i fem timmar innan man kan äta det. Så det är svalt lagom till Henriks kommer hem från jobbet.

Recept till två bröd:

7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
2 dl torkad frukt
1 dl blandade nötter
1 l filmjölk
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

 

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, frukt och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela. Blanda noga ihop filmjölken med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.

Smörj två 1,5 liters brödformar väl eller använd bakplåtspapper i formerna. Fördela smeten i de båda formerna och strö över lite vetemjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Täck med folie om de börjar bli mörka. Pröva med sticka så att det känns torra. Stjälp ut bröden och låt dem vila i kökshanddukar i minst fem timmar. Skär upp och njut!

filmjölksbröd

När jag ändå höll på så lagade jag mat också, fick bli kycklingfilé och sötpotatis pommes. Har ni inte testat ICAs sötpotatis pommes så gör det, de är så goda så jag typ kan äta dom som godis haha.
Sen har jag även hunnit med att jobba lite, fördelen med att driva eget att jag kan vara vart som helst och jobba. Nu blir det chill framför tv:n i väntan på att jag ska uppdatera Luddes match. Vad har ni gjort i dag?

18 reaktioner på “Jag har bakat filmjölksbröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *