Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085 Att gå upp i vikt av mediciner – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Att gå upp i vikt av mediciner

I dag tänkte jag prata om det här med att gå upp i vikt av mediciner

I går invigde jag mamma och pappas nya pool, som ni ser på bilderna nedan. Men de här bilderna hade jag aldrig publicerat för två år sedan. Anledningen till det är att man ser mina valkar. Då hade jag tagit en ny bild från en annan vinkel, där de inte syns.  Men någonstans har jag väl blivit vuxen och slutat bry mig om vad andra tycker om hur jag ser ut. Jag är inte pinnsmal men jag är heller inte tjock, jag är 168 cm lång och väger ca 70 kg. Alla normalbyggda tjejer får valkar när man sitter på det sättet som gör. Våra kroppar ser ut så här, men varför skäms vi över dem när vi borde vara stolta?

En tråkig biverkning

Tyvärr ett viktuppgång en grej som oftast medföljer när man har psykisk ohälsa. En av de dåliga biverkningar som psykmedicinerna ger.  Att gå upp i vikt av mediciner är något som många lider av. Det ges mediciner för att lösa ett problem men i stället får man ett nytt. Som jag tidigare skrivit så gick jag upp 30 kg på 1,5 månader av mina mediciner. Det är inte okej, för det är inte hälsosamt. Jag gick ner de 30 kilona igen. När jag fick tillbaka Seroquel igen så har jag gått upp 10 kg av dem. Det är en okej viktuppgång säger läkaren. I dag bryr jag mig om jag väger 65 eller 70 kg, jag väger gärna 10 kg mer bara jag mår bra. Jag önskar att fler kunde känna så. Men framförallt så önskar jag att kroppshetsen ska försvinna. Att vi ska lära våra ungdomar att man inte behöver väga 50 kg för att vara lycklig.

Att gå upp i vikt av mediciner Att gå upp i vikt av mediciner Att gå upp i vikt av mediciner

8 reaktioner på “Att gå upp i vikt av mediciner

 1. Jag gick upp jätte mkt å fort med seroquel prolong men mådde bättre tills.. jag tänkte att jag vill gå ner fort igen så jag slutade medicinerna själv och ja, jag gick ner men de slutade med att jag blev inlagd. (För flera år sedan) men nu har jag väll accepterat eller ja lärt mig leva med de att hällre lite rundare å må bra än å va smal å må skit.

 2. Så bra skrivet! Jag lider av ätstörningar sedan 18 år och HATAR det mer än jag någonsin gjort! Hatar kroppsidealen o hetsen att va smal OCH fit. Jag orkar inte längre. Orkar inte bry mig. Men samtidigt har jag så svårt att acceptera en viktuppgång.
  Kram

 3. Jag äter också Seroquel men har inte gått upp så mycket i vikt. Men så tar jag en låg dos, sånt kanske spelar roll?
  Hur som helst, Seroquel har gjort underverk för mig och jag mår bättre än någonsin.
  Nu har jag ju inte haft någon större viktuppgång men hellre att jag mår psykiskt bra än väger några kilo mindre ?

  1. Man reagerar olika på olika mediciner. Jag drar på mig vätska av Seroquel, där med går jag även upp i vikt. Och precis som du säger: Jag kan stå ut med det om jag mår bra (och de inte är farligt och som de är nu är det ingen fara för hälsan)

 4. Jag gick upp i vikt på remeronen (osäker på stavningen där) mådde ännu sämre pga av att jag gick upp 15 kg på 2 månader. Men i dagens läge har jag förlikat mig med min kropp och har slutat bry mig. Med åldern så slutar man bry sig så mycket om kroppen. Den är där valken eller valkarna, vare sig man vill eller inte. ?

  1. Det är skönt när man börjat acceptera sin kropp. Badhuset/stranden är bästa terapi-stället, där inser man att man inte alls är tjock om man jämför sig med andra. 🙂

   1. Så sant så! Å nu har dom ju så snygga linnen (minns inte var det hette, tankini kanske? ?) så man känner sig snygg ändå! ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *