Aspiepower Media

Hur gick det hos läkaren?

Sovmorgon

Började den här dagen med sovmorgon och det blev 12 timmars sömn i natt, skönt att få sova ut. Sen pallade jag mig i väg till öppenvården för att träffa läkaren. Hur gick det då?

Varit hos läkaren

Jo de började bra för receptionisten skickade mig till fel våning. När klockan var 11.10 började jag undra om det verkligen var rätt. Men då dök läkaren upp och berättade att han varit ute och letat efter mig. Varför känns det att psykiatrin aldrig kan göra något rätt?

Äntligen gjorde dom rätt!

Man nu har de iallafall lyckats fått i väg rätt recept, yay fjärde gången gillt!
Så nu slipper jag betala en förmögenhet för att få ut rätt medicin, fast jag har frikort. Annars gick det bra jag gillar läkare som är pålästa, han visste tom att mamma och pappa är i Thailand haha.

Hittat rätt dos

Han tyckte som jag trodde. Att jag nu står på rätt dos och att vi inte ska ändra något i min medicinering. Och så kör vi ett återbesök om ca 3 månader, men blir väl fem månader då eftersom psykiatrin inte kan hålla tiden. Skulle ju ha varit där i januari den här gången, men bättre sent än aldrig sägs det ju.

300 mg Seroquel

Så nu står jag iallafall på 300 mg Seroquel och 20 mg Saroten. Saroten har jag dock som IBS medicin men eftersom den är en psykmedicin, så hjälper den mig lite med sömnen med. Sen har jag 5mg Zyprexa munsönderfallande vid behov. Och 5 mg Stilnoc vid behov. Sen har jag även Atarax och Sobil vid behov men den skiten tar jag aldrig och tanken är att jag ska ta Zyprexa i stället då den värkar snabbare och minskar risken för självskadebeteende.

Zyprexa vid behov

Jag har även möjligheten att höja Seroquel själv upp till 400 mg om jag känner att något är på G. Och då kan jag även lägga till en Zyprexa om dagen i fyra dagar för att ”bromsa” om det är riktigt jävligt. Det är väldigt skönt att vet att jag får ändra själv och slippa krångla med psykakuten om något händer. Dock hoppas vi att inte kommer behöva göra det. Och självklart får jag inte ändra hur jag vill utan ska ju självklart söka vård om det behövs.

Det kallas bipolär sjukdom…

Läkaren sa samma sak som psykologen att det som hände i onsdags kallas Bipolär sjukdom typ 2. Jag måste tillåta att det svänger ibland, för det gör det för alla människor. Dock svänger det lite oftare, lite snabbare och lite djupare för mig.

Biverkningar

Sen frågade han även om biverkningar och om jag gått upp i vikt, vilket de flesta gör av dessa mediciner. Jag har gått upp ca 10 kg senaste året och det är helt normalt, men det får inte dra i väg. Dock har jag ju kört Viktväktarnas program de senaste 8 veckorna och gått ner 2,8 av de kilona.(Med två veckors fusk med pizza, semlor och tårta typ varje dag haha). Så jag är på rätt väg och det är ingen fara och som jag skrivit förut, jag väger gärna 70 kg bara jag mår bra och är stabil. Och det är det som är målet nu att komma under 70 kg. För då är jag inom BMI-värdet för vad som är normalvikt för min längd, har 2,1 kg kvar dit nu.

Blir nog bra tillslut

Ja det blir nog bra det här tillslut och det känns lyx att få träffa samma läkare tre gånger på rad under ett halvår. Och det är väldigt skönt att de tar mig på allvar nu.

hur gick det hos läkaren

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *