Autism och smärta

Autism och smärta

Autism och smärta

När man har en autismdiagnos så kan man uppleva saker annorlunda. Jag har många gånger hört läkare säga meningen ”När man har autism så är man extra känslig för smärta.” Jag upplever att det är ett stort missförstånd och jag är inte beredd att hålla med om det. Snarare tvärtom…

Typiskt Joanna

En typisk Joannagrej hände i dag. Jag ramlade ner för en trappa på väg till gymmet. Jag reste mig upp och fortsatte till gymmet. Kommer sen hem 6 km promenad, 1 mil cykel och 15 min crosstrainer senare och känner ”Hm det gör ont I mitt knä… undra varför?” 😅 Jag skulle inte påstå att jag extra känslig för smärta snarare tvärtom. Mvh hon som gick runt med en sena av i foten i fem månader och ett ledband av i ett år 😅

Inget allvarligt

Jag tror inte att det är något allvarligt för knät är varken blått eller svullet. Gissar på att jag vridit det så ledbandet fått en smäll. Men de är tur att man är reumatiker och har alla skydd som finns hemma haha. Så jag har tagit bad, haft på voltaren och satt på knäskydd. Nu tar doktor Star hand om mig. 😺

Har du autism? Upplever du att du är extra känslig för smärta?

Ett svar på ”Autism och smärta

  1. Vi har väl inte sällan annorlunda perception? Det tror jag kan gälla även förmågan att uppfatta smärta.
    Vissa är smärtunderkänsliga medan andra är smärtöverkänsliga.
    Vet autister som inte känner t ex kyla så lätt och kan ha shorts vilka de flesta andra skulle frysa i när det är under fem plusgrader grader ute.

    Det verkar inte ovanligt att ha svårare att uppfatta sin kropps signaler på andra sätt också t ex när det kommer till matintag, behov av viss vila och återhämtning..

    🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen