Aspiepower Media

Jag hamnade i Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Jag hamnade i Nyhetsmorgon

Oj vilken vecka det blev! Allt började med att jag vaknade av att mobilen ringde i måndagsmorse. Det var Autism & Aspergerförbundet som ringde och sa att Nyhetsmorgon undrar om jag ville gästa dom på onsdag. Det tackar man inte nej till. Passande nog var det Redan planerat att vi skulle åka till Karlstad för pappa skulle till läkaren på tisdag.

Nyhetsmorgon

Mot Stockholm

På onsdag blev det ett pass på gymmet innan det var dags att hoppa på tåget till Stockholm. Blev hämtad med taxi vid stationen och körd till hotellet. Han vara i Stockholm i hela 30 minuter innan jag hamnade i ett badkar haha.

Nyhetsmorgon

Svårt att landa

Det var svårt att komma till ro och landa och klockan ringde 06, så blev bara sex timmars sömn. Men jag var oväntat pigg när jag vaknade. 07.30 kom taxin och körde mig till studion. När jag kom fram visste jag inte hur jag skulle komma in. Ringde på en porttelefon men de hände inget. Men det kom en kvinna så jag frågade henne så hon släppte in mig. Haha bröt mig in på TV4, lite typiskt mig. 😅😉

Kul att se hur det går till

Det var kul att se studion och se hur det går till på riktigt. Dock visste jag inte ens vad vi skulle prata om förän vi började prata haha. Men vet inte vad som hände för aldrig pratat så här tydligt och långsamt i hela mitt liv. Ni som hört mig i föreläsningar eller i radio vet att prata långsamt inte är min starka sida. Men helt plötsligt började jag göra det direkt jag satte mig på stolen haha.

Nyhetsmorgon

Som att jag aldrig gjort något annat

Men det är lite sjukt. Där sitter hon i direktsänd TV i Sveriges största morgonprogram och pratar. Som om hon aldrig har gjort någoting annat. ⭐ Men det har inte alltid varit så. För 15 år sedan gick jag sista året i gymnasiet. Då fick jag välja tre personer som jag vågade hålla föredrag inför.

Nedsatt förmåga att kommunicera

Jag citerar min BUP-journal från 2002: ”Vad gäller kommunikation har hon en påtaglig nedsatt förmåga att inleda och upprätthålla samtal med andra. Svårigheter att ta egna initiativ, svarar bara på sådant som ej rör henne känslomässigt.” Jag skulle vilja träffa den läkaren i dag. 🤣

Ingenting är omöjligt

Med det här vill jag bara säga att ingenting är omöjligt, bara olika svårt. En diagnos behöver inte vara ett hinder. De kan också var en styrka om man får rätt stöd och hjälp. Även om man har en funktionsnedsättning och svårigheter så kan man lära sig att hantera den. Våga var dig själv. Våga gå din egen väg. Vi Aspies måste våga ta för oss och visa världen vilka fantastiska förmågor vi har. 🙂

Tack för alla fina kommentarer jag fått efter min medverkan ❤

Missa du mig i TV så kan du se inslaget här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *