Vardag

Kan man mäta psykisk ohälsa i ärr?

Kan man mäta psykisk ohälsa i ärr?

När jag pratar om mitt självskadebeteende så frågar ofta personen om den får se mina ärr. När jag visar upp dom får jag ofta kommentaren ”Men du har ju inte så mycket ärr, fast du mått så dåligt”.

Blir så förbannad

Jag blir så jävla förbannad! Tror folk på riktigt att man kan mäta hur dåligt en person mått genom att kolla på ärr? Det finns en enkelt förklaring till varför jag har lite ärr. Fast jag bara var ett barn så insåg jag snabbt att BUP och mina föräldrar granskade mig. Därför slutade jag att skada mig på synliga ställen.

Flest ärr på insidan

Sen skulle jag säga att mina största ärr sitter på insidan. För man kan faktiskt även skada sig själv psykiskt och inte bara fysiskt. Jag hat också träffar läkare som informerat mig att ”Nej nej så där ska man inte skära om man vill dö”. Helt galet!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Moa
  26 maj, 2021 at 23:34

  Oj, vilka konstiga människor! Det är många sjukdomar som inte syns på utsidan. Varken psykisk eller fysisk smärta syns utanpå.

 • Reply
  Carolina
  27 maj, 2021 at 08:42

  Jag förstår att du blir förbannad. Det skulle jag också blivit. Vilka nötter att säga en sån sak.

 • Reply
  Yolanda - Aspergers syndrom, poesi, kreativitet
  27 maj, 2021 at 12:05

  Jag håller med dig, verkligen. Smärta går inte att mäta i ärr. Jag har också haft ett självskadebeteende och känner igen att vissa har den attityden. Kram

Leave a Reply