Kost och träning Vardag

Besöka gym i Coronatider

Besöka gym i Coronatider

Jag fick såklart frågan hur jag kan gå på gym i Coronatider. Jag visste innan jag skrev inlägget att den frågan skulle komma. Svaret är enkelt… Restriktionerna är att man ska undvika badhus, gym och köpcentrum och allt som inte är i medicinskt syfte. Men min träning är i medicinsk syfte för jag har nämligen fAr- fysiskt aktivitet på recept. Träningen är medicin både för min reumatism och min bipolaritet.

Pratat med läkaren

Jag pratade med min läkare och fråga vad hen tyckte och fick svaret ”Träna men var försiktig”. Jag är på gymmet på förmiddagar när de flesta jobbar. Kommer jag dit och det är massa folk där så vänder jag i dörren och kommer tillbaka en annan gång. Jag har börjat att köra några pass hemma för att vara på gymmet så lite som möjligt. Sen håller jag såklart avstånd och spritar, spritar och spritar lite till.

Behöver gymmet

Jag behöver gymmet för att må bra som människa. För mig är det precis som vilken medicin som helst. Det märktes väldigt tydligt nu när jag inte kunde vara på gymmet alls på grund av höften. Det påverkar både mina sjukdomar med både smärta, stelhet och ökad ångest. Så jag kommer fortsätta gå på gym tills min läkare säger åt mig att sluta.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Yolanda
    11 december, 2020 at 19:16

    Jag går också till gymmet, trots restriktioner. Hålla avstånd, torka av maskiner innan och efter. Då fungerar det. 🙂

Leave a Reply