Aspiepower Media

Att fota dans

Att fota dans

I höstas blev jag kontaktad av Karin. Vi känner varandra genom (H)järnkoll. Hon är korrograf och projektledare för de feministteologiska dansprojektet Imago Dei.

Första gången

Jag har fotat mycket under åren som gått. Bröllop, dop, bebisar, djur, mat, hockey, innebandy, produkter, träning, modevisning och inte minst motorcyklar som går i 100 km/h. Men dans var något nytt men jag gillar utmaningar och att lära mig nya saker så jag tackade ja.

Inte samma sak

Nu kanske ni tänker att om du kan fota speedway så måste du ju kunna fota dans. Men det är inte alls samma sak. Speedway är utomhus i skapligt bra ljus. Dansen var i en kyrka och ni som försökt fota i en kyrka förstår nog vad jag menar för det är oftast dåligt ljus där. Sen är det också en annan rörelse när människor rör sig mot en motorcykel som åker runt, runt och runt. Efter 13 år som speedwayfotograf sitter den rörelsen i ryggraden haha. De är dock en sak de har gemensamt, att allt handlar om att fånga känslan.

Kul och spännande

Det var ett kul och spännande projekt och både jag och Karin är nöjd med bilderna och det är det viktigaste. Vi har redan börjat planera nästa projekt tillsammans bara den här pandemin lägger sig lite. Det ser jag fram emot! En kommer ett litet smakprov.

Vill du boka mig som fotograf? Maila mig på info@joannahalvardsson.se

1 reaktion på “Att fota dans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *