Jag har bett om att få Apodos

apodos

Jag har bett om att få Apodos

Jag har tagit beslutet att börja med Apodos igen. För 10 år sedan hade jag det på psykiatrins begäran för att minska risken suicidförsök. Så är inte fallet i dag men jag tar 14 tabletter om dagen och jag känner att jag har svårt att hålla reda på alla. Det har blivit mycket slarv senaste tiden och det påverkar såklart mitt mående.

Tog jag kvällsmedicinen?

Tog jag kvälls medicinen eller gjorde jag inte det? De ju inte direkt bra att chansa och 12 tabletter för mycket. Oj medicinen är slut jag måste beställa nu. Äsch jag lägger in de andra så länge så lägger jag in den sen när den kommer. Va fan dippar jag för helt random? Oj shit! Jag la aldrig i medicinen och nu har jag inte tagit den på minst två dagar…. Så har de låtit hemma hos mig senaste månaden.

Har varit skeptisk

Jag älskade att ha apodos för tio år sedan men sen trappade vi ut alla mina mediciner så hade bara en kvar. Då kändes det ganska onödigt att ha kvar den. Sen har jag tänkt på det sedan vi satte in medicinerna igen 2015 när jag fick min Bipolär diagnos. Men jag har varit skeptisk till om de skulle funka med min livsstil eftersom jag reser mycket och jobbar över hela Sverige.

Värt ett försök

Samtidigt känner jag att det är värt ett försök. Går de inte så går de inte och då är det ju bara att ta bort den. Det ska iallafall bli skönt att få släppa de där med mediciner lite och bara kunna fokusera på att må så bra som möjligt i stället. Jag behöver inte sitta varje vecka och räkna 700 gånger för att vara säker på att jag lagt i fel medicin.

Vad är apodos?

Vad är en apodos, kanske du undrar. Apodos är en tjänst från Apoteket som innebär att du får din mediciner för (oftast) två veckors tid packade i rullar. Medicinen är packad i påsar utmärkta med datum och klockslag och vilka mediciner det är. Ska du resa bort några dagar så kan man smidigt plocka med sig påsar endast de dagarna och behöver inte släpa med all medicin.

Minskar risken för att ta fel

Apodos gör att risken för att ta fel, för mycket, eller för många tabletter. Vilket innebär ökad trygghet. Låter det intressant? Prata med din läkare så kan hen fixa det åt dig. Hur smidigt? Jag har insett de senaste åren att de blir så mycket enklare om man tar vara på de hjälpmedel som faktiskt finns.

5 svar på ”Jag har bett om att få Apodos

  1. Nu har jag andra ” problem ” än du, jag får min medicin färdig delad i dosett av ASIH, hematologen kan ringa och ändra medicin från en dag till en annan, har cancer.
    Tycker det är smidigt ändå

  2. Tack för beskrivningen av apodos, jag har sett reklam (?) för den men inte fattat vad det var. Hur tycker du apodos fungerar jämfört med att använda medicinpåminnaren som du skrev om för några år sedan? Kombinerar du dom?

    (Också väldigt träffsäkert och kul när du skrev ”räkna 700 gånger för att vara säker på att jag lagt i fel medicin”. 😀 Komiskt, och samtidigt förstår jag att det är ett problem när det blir fel.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen