Aspiepower Media

3 år och 11 månader utan självskadebeteende

3 år och 11 månader utan självskadebeteende

3 år och 11 månader utan självskadebeteende

Dom säger att tiden går fort när man har roligt. Det kanske är  så för snart har vi betat av ännu ett år. I dag firar jag 3 år och 11 månader utan självskadebeteende. Nästa år är vi uppe i 5 år! Fattar ni det? 5 år! Det är en tredjedel av tiden som jag skadade mig själv. Det känns ändå lite galet. Att skada mig själv var en stor del av mitt liv i 15 år. Jag trodde att jag aldrig skulle kunna sluta. Men det kunde jag och i dag är det en självklarhet att jag inte kommer göra det igen. Som ni ser så tar jag ut segern ett år i förskott för det är en självklarhet att jag ska klara fem år.

Känns bättre

I början av året var det lite svajigt och jag hade väldigt mycket ångest men på senaste tiden känns det bättre. Jag tror att det beror på att vi satte in Levaxin. För nu ser min sköldkörtelprover bättre ut och depressionen försvann. Det känns också väldigt bra med den nya kuratorn som jag fått. Hon förstår inte hur de kunde tänka tanken att avsluta min samtalskontakt bara för att den andra gick i pension. Så det känns som att hon förstår att det är viktigt för mig att ha en kontakt men att vi kanske glesa ut det och bara ses en gång i månaden. Jag ska träffa henne om några timmar sen tar hon semester i sex veckor så det blir lite som ett test att se hur de går när det blir ett uppehåll.

Kämpar på

Jag är stolt över mig själv och för att jag fortsätter med att kämpa på för att hålla alla rutiner trots Corona. Vare dag ställer jag klockan och försöker komma upp i någorlunda tid. Jag går till gymmet två till tre gånger i veckan och försöker hitta på något varje dag. För jag vet hur lätt det är att tappa allt när man inte har jobb och de rutiner som brukar finnas. Corona är jobbigt för alla men jag måste nog påstå att det blir värre för oss med psykisk ohälsa och NPF-diagnoser. Förutom ändrade rutiner så påverkas också besök inom vården och andra myndigheter. Allt står lite i pausläge och sommaren som brukar bli jobbig i vanliga fall pga semester, blir ännu värre eftersom allt förändrades redan i mars det här året. Det är bara att försöka göra det bästa av situationen.

3 reaktioner på “3 år och 11 månader utan självskadebeteende

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *