Jag bestämmer vad jag ska väga!

Det handlar inte om att vara fin

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit inlägg likande detta, för jag har tappat räkningen. Men det är säkert tio gånger och jag förstår inte varför jag måste göra om de här om och om igen. På senaste tiden handlar mycket här bloggen om min viktresa och bara för att jag har valt att dela med mig av den med er så tror vissa att de har rätt att kommentera min vikt. Senast i dag kom kommentaren ”Jag tror du har nått din målvikt tycker du ska vara skitnöjd du är en snygg och vältränad tjej 😊” När jag svarade att det inte handlar att vara fin, så kom kommentaren ”Mena inget illa 💗”

Ni känner inte mig

Nej och jag förstår att ni bara menar väl men varför känner ni att ni har rätten att tycka och tänka om min vikt? Skulle du gå fram till en främmande person på stan och säga ”Du är en snygg tjej men du borde nog inte gå ner mer i vikt nu.” Nej troligen inte! Men varför gör ni då det till mig? För jag är ju en främmande tjej för er. Ni känner mig till viss del genom min blogg men jag vet inte vilka ni är bakom skärmen.

Kämpar som en idiot

Jag kämpar som en idiot för att hålla vikten. Trots mediciner som göra mig sugen på mat hela tiden och gör så jag drar på mig vätska. Den som skrev kommentaren påpekar att jag troligen nått målvikt och därför står stil. Det har jag inte, det handlar om att medicinerna sabbar min ämnesomsättning och att min sköldkörtel inte funkar som den ska.  Min viktresa handlar inte om att se snygg ut. Den handlar om att stå still i vikt och må bra både psykisk och fysiskt.

Jag bestämmer vad jag ska väga!

Som jag sagt så många gånger förr, så spelar det ingen roll om jag väger 65 eller 70 kg så länge jag mår bra psykiskt. Men jag har gått upp 30 kg på en och en halv månad pga psykmediciner och jag vet hur snabbt det går. Jag vill inte hamna där igen. Jag ville ligga så jag känner att jag har några kilo jag kan gå upp ibland, utan att det är en katastrof.

Nog jobbigt som det är

Det är nog jobbigt som det att kroppen inte vill funka som den ska, utan att personer ska lägga i och tycka vad jag borde eller inte borde göra. Det är JAG (och mina läkare) som bestämmer vad JAG borde väga eller inte väga. Jag tycker att fler borde tänka på vad dom säger. Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vill du att jag kommentarer din vikt nästa gång vi möts på stan? Nej då ska du nog inte kommentera min heller.

2 svar på ”Jag bestämmer vad jag ska väga!

  1. Finns det någonting mer irriterande än när någon kommenterar vikten. Jag kokar inombords. Blir vansinnig. ”Vem tror du att du är?”, tänker man för sig själv. Fattar inte hur man kan komma på tanken att säga något om någons vikt. Det mest irriterande är ju när man folk säger ”Nu ska du inte bli smalare. Nu räcker det”. Jag har till och med fått höra ”Du ska inte gå ner mer nu. Män gillar lite kött på benen” och även annat som har med killar/män att göra. Och man står som ett frågetecken och tänker ”Män??”. Vad har i hela friden har män att göra med att man vill ändra på sin vikt (!?) Inte en enda gång har en man dykt upp i tankarna när det kommer till att jag vill ändra vikten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen