Aspiepower Media

Barnprogram om Autism

barnprogram om autism

Världsautismdagen

I dag är det ingen vanlig dag, det är nämligen Världsautismdagen. Den 2 april firas dagen som FN instiftat 2007 för att uppmärksamma och öka kunskapen om autism i hela världen.

Barnprogram om Autism

Dagen till ära så tänkte jag tipsa er om ett barnprogram om autism. I Storbritannien har barnprogrammet ”Pablo”, som handlar om en  5 årig pojke som har autism visats på tv under en tid. Nu har programmet även översats till svenska. I serien skapar Pablo en värld av färgglada teckningar där man får träffa Pablos vänner som är olika djur.

Löser svåra saker

Varje avsnitt handlar om hur de klarar av saker som de tycker är jobbiga eller svåra. Som till exempel att gå till frisören, eller att va på något ställe där det är mycket ljud, som Pablo och många andra med autism, är känsliga för. Det roligaste med det här barnprogrammet är att det är gjort av autistiska personer, med röstskådespelare som har autism. Jag tycker att ni Autismdagen till ära ska ta era barn och kolla på det här programmet tillsammans. Du hittar serien här!

9 reaktioner på “Barnprogram om Autism

  1. Superfint att det finns barnprogram om det nu, det är ju så vanligt! Viktigt för både vänner och barn med autism själv får förstå sig på det bättre <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *