Aspiepower Media

Tiden läker inte alla sår! Mobbning består!

Tiden läker inte alla sår! Mobbning består!

Det finns ett ordspråk som säger att tiden läker alla sår. Det är inte sant. Såren efter mobbning läker aldrig. Jag kommer innerst inne alltid vara den där lilla tjejen från Hagfors som ingen ville vara med. Hon som fick höra att hon var ful och äcklig och inte dög till någonting. Hon som ingen ville sitta med i matsalen. Efter 10 år är det yttersta såret läkt. En sårskorpa skyddar det trasiga på insidan men tiden läker inte alla sår, konsekvenserna av mobbning består.

Det spelar ingen roll

Det spelar ingen roll att jag har över 6000 unika besökare i månaden på min blogg. Att jag dagligen får höra att jag är fantastisk, snygg, bra och framgångsrik. Att jag får priser, att media skriver om mig, att jag är med i kungafamiljens tv-program och får krama en prinsessa. För har man hört varje dag i 6 år att man aldrig kommer bli något så tror man tillslut på det. Rösterna fortsätter att eka i huvudet även om man innerst inne vet att det inte är så.

Blir förbannad

Därför blir jag så jävla förbannad när jag inser att skolan inte har förändrats ett jävla skit. Nu är det andra gången på kort tid som jag pratar med en tonårstjej som berättar hur hon upplever att andra elever är dumma mot henne i skolan. Men när hon berättat detta för skolpersonalen så har hon fått som svar att det inte är så farligt. Att de nog inte menar något illa. Hur i helvete kan vuxna människor stå och se på hur någon förstör ett barns liv? Hur kan de med gott samvete förminska de här flickornas känslor och upplevelser?

Det är vårt ansvar

Barn är barn, de förstår inte bättre. Det är vi vuxna som har ansvar för att lära dom vad som är rätt och fel. Att säga dumma saker till andra elever är fel. Vad kommer hända med de här barnen om vi inte fångar upp dom nu och knuffar dom i en annan riktning? Vi förstör inte bara den mobbades liv. Vi förstör även mobbarnas liv. De kommer för alltid få leva med att de förstört någon annans liv.

Jag förlåter dom

De flesta växer upp och inser vad dom har gjort. Jag blir då och då kontaktad av gamla klasskompisar. Dom vill be om ursäkt för vad dom gjort om dig. Men det är redan för sent. Jag förlåter dom men det där såret kommer aldrig läka. Har du valt att bli lärare så har du också valt att ta ansvaret att knuffa barn i rätt riktning. Jag hoppas att du gör allt du kan för att minska mobbning på din skola.

6 reaktioner på “Tiden läker inte alla sår! Mobbning består!

 1. Det är så sant. Blev mobbad hela skoltiden och fick stryk av min lärare från 1:än till 3:än, jag var livrädd för skolan och är traumatiserad av tiden där. Detta påverkar mina barn, går inte frivilligt in i skolbyggnader. Möten måste planeras noga så jag inte får panik attack. Min tjej går nu i gymnasiet och hon har INGA kompisar varken hemma eller i skolan, hon säger att hon är som glas, genomskinlig som ingen ser om man inte går in i det. Hjärtat gråter hos mig, hon gråter för ingen vill vara med henne. Dumma vuxna som inte fattar, vill inte, kan inte förstå vilken skada det blir i själen.

 2. Jag blir så arg och ledsen.
  Jag försöker verkligen förstå vad lärarna har för problem (lärarna som inte gör någonting åt mobbingen och lärarna som hjälper till att förminska mobboffrena), men det går inte. Jag kan inte alls förstå vad de lärarna har för problem.

 3. Jag vet precis hur det känns. Jag har också en sån uppväxt. Lägg därtill ett sexuellt övergrepp som avslutning i nian av en ”klasskompis” som mobbat mig en längre period. Det förstörde hela mitt liv. Jag är fortfarande bara en värdelös trasa. Ensam livet ut, ingen familj inga barn ingen make, ingenting. Fick diagnos Aspergers syndrom vid 52 års ålder.

 4. Mobbning borde inte finnas! 🙁 Nät-hat, nätmobbning, mobbning på skolan/arbetet osv. Usch!
  Kan inte fatta hur folk kan vara så elaka, med flit.

  Kram på dej! <3 Otroligt bra skrivet som vanligt!

 5. Det är så sant. Blev mobbad hela skoltiden och fick stryk av min lärare från 1:än till 3:än, jag var livrädd för skolan och är traumatiserad av tiden där. Detta påverkar mina barn, går inte frivilligt in i skolbyggnader. Möten måste planeras noga så jag inte får panik attack. Min tjej går nu i gymnasiet och hon har INGA kompisar varken hemma eller i skolan, hon säger att hon är som glas, genomskinlig som ingen ser om man inte går in i det. Hjärtat gråter hos mig, hon gråter för ingen vill vara med henne. Dumma vuxna som inte fattar, vill inte, kan inte förstå vilken skada det blir i själen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *