Svar på era frågor del 2

svar på era frågor

1. När du träffade din pojkvän, hur tidigt i er relation berättade du att du hade asperger? Hur blev reaktionen?

Svar: Jag hade Henrik som vän på Facebook innan vi började snacka för han har kört speedway. Så när vi väl börja skriva till varandra så visste han redan om min diagnos eftersom jag delar mina blogginlägg på min Facebook. När vi hade snackat några veckor så berättade jag att jag kunde bli för intensiv pga min diagnos och har svårt att se gränser och bad honom att säga till om han tyckte att jag var för på. Så det har aldrig varit en grej.
_________________________________________________

2. Jag är bipolär typ två. Hur får du all energi? Du är ju så aktiv. ?

Svar: Jag är väldigt målinriktad och driven. När jag vet exakt vad jag ska göra så kör jag bara på och lägger 200% på det. Jag sa själv för några veckor sedan att jag tror att jag har ADHD också eftersom det är ett sånt speed hela tiden. Även när jag inte är hypoman, så jag många bollar i luften. Hade det inte vart 3 års väntetid och andra behöver tiden bättre än mig så hade varit kul att göra en utredning bara för att. Känner dock att inte spelar så stor roll att får fyra bokstäver till i min journal. De diagnoserna jag har i dag är mina huvuddiagnoser och jag har rätt mediciner och vet hur jag själv fungerar så då spelar det ingen större roll om jag skulle ha en diagnos till på papperet.
_________________________________________________

3. Hej. Har 1 barnbarn som diagnoserats adhd/ AST 2 ( går i vanlig klass utan resurs, men med mkt frihet i klassrummet) Pappan har adhd/ Asperger. Diagnoserar man inte ”Asperger” idag? Allt under AST?

Svar: Sedan några år tillbaka ligger alla diagnoser inom autismspektrat (allt från ”vanlig” autism till Asperger) under samlingsnamnet autismspektrumtillstånd. Så i dag sätts inte Asperger som diagnos längre utan då får man AST som diagnos. Dom som tidigare fått Aspergers som tex jag och pappan till dina barnbarn, har kvar Asperger som diagnos.
_________________________________________________

4. Hur skiljer du på diagnoserna ? Hur vet du vad som är vad när det händer ?

Svar: Jag tycker det är ganska enkelt för det är ju två helt olika diagnoser. I bland går dom ihop lite men jag tycker ändå att jag kan skilja dom åt eftersom de har olika symtom. Dock blir det en krock i bland. Jag är en person som är väldigt social och gillar att ha många bollar i luften men samtidigt är jag en person som är känslig för stress och behöver få egen tid då och då. Jag upplever att Bipolär sjukdom är min huvuddiagnos idag för att jag lärt mig leva med min Asperger och tycker att jag kan hantera den.
_________________________________________________

5. Har du sett filmen Flykten till Framtiden? I så fall, vad tycker du om den filmen?

Svar: Har jag säkert men minns inte ens handlingen
_________________________________________________

6. Vem är din favorit av alla MANLIGA SVENSKA skådespelare?

Svar: Kommer faktiskt inte på någon.
_________________________________________________

7. Vem är din favorit av alla KVINNLIGA SVENSKA skådespelare?

Svar: Anja Lunqvist, för hon är smart nog att följa mig på Instagram;) haha.
_________________________________________________

8.Vad tyckte du om att leka med när du var liten?

Svar: Lekte mycket med Playmobil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen