Bipolär sjukdom typ 2 Psykisk ohälsa Vardag

Två veckor med Quetiapin

Quetiapin

Två veckor med Quetiapin

I tisdags var det två veckor sedan de satte in Quetiapin. Det är lite rörigt men jag ska försöka förklara en gång till i fall någon ny läsare hittat hit. Jag står sedan tidigare på 700 mg Seroquel för Bipolär sjukdom, den medicinen är långtidsverkande. Just nu är jag i blandfas och mår sämst på kvällarna när jag kommer hem, blir själv och börjar tänka. Därför har vi sedan två veckor tillbaka satt in Quetiapin som är det aktiva ämnet i Seroquel men den är kortitdsverkande. Jag ska ta en tablett kl 13.00 och två stycken kl 17.00. Tanken är att jag då ska ha större skydd på kvällen när jag mår sämre och förhoppningsvis slippa ha så mycket ångest.

Mer ångest

Läkaren sa att jag skulle äta den i två veckor och kändes det bra då så skulle jag testa sänka Seroquel till 600 mg. Funka det inte så skulle vi köra plan B och testa en annan medicin. Den första veckan mådde jag inte alls bra. Fick jättemycket ångest, vilket är en biverkning man ofta får när man sätter in/höjer dessa mediciner. Men under resan till London har det ändå känts okej dock är det ju lite svårt att säga om det beror på medicinen eller att jag gjort så mycket så jag glömt bort att tänka efter hur det känns.

Väntar lite

Därför har jag bestämt mig för att äta den här dosen i någon vecka till. Vi får se hur det känns eventuellt så äter jag den här dosen ända till nyår, för julen brukar vara en jobbig period för mig. Tillbaka till det där med att inte hinna tänka efter…. Jag kom hem klockan 00 natt till onsdag. I går ringde klockan 08-00. Jag jobbade 9-11. Jag träffade min kontaktperson 11.15-13.30. Sen fixade jag naglarna och blev klar 14.30. Då åkte jag hem och var hemma i 45 minuter och sminka mig och fixa håret. Klockan 16.00 var det dags för styrelsemöte och 18.00 var det dags för julavslutning med hjärnkoll.

En lugn kväll

I dag har jag bara jobbat och nu ska jag åka hem och bädda ner mig i soffan och bara ha en lugn kväll. Det behövs efter denna veckas äventyr. Vad hittar du på i dag?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  N
  13 december, 2018 at 19:01

  Hej Joanna!

  Får jag fråga, får du mina mail?

  Jag har bland annat skrivit till dig i mail att jag håller med dig om hur jobbigt det är när en kontaktperson slutar, och jag undertecknade med namnet N, som jag kallar mig för när jag kommenterar din blogg.

  Det mailet skrev jag till dig den 26 november i år. Har du sett det mailet? ?

  • Reply
   Joanna Halvardsson
   13 december, 2018 at 19:10

   Hej det har jag men jag har inte haft tid att svara på alla mail

   • Reply
    N
    13 december, 2018 at 19:13

    Okej, då förstår jag. Vad bra att du har sett/läst mina mail. ?

Leave a Reply