Aspiepower Media

Superungar – Ny serie om NPF-familjer

superungar
Foto:Tommy Jansson/UR.

Superungar – Ny serie om NPF-familjer

Det är med stor glädje som jag möts av nyheten att UR kommer göra en ny serie. Jag ser verkligen fram emot att se den och har stora förväntningar. I den nya tv-serien Superungar tar sig Måns Möller an utmaningen att hjälpa barnfamiljer som lever med diagnoser som adhd och autism. Med hjälp av Sveriges främsta experter ska han få vardagen att fungera lite smidigare för barnen och deras föräldrar.

Utmaningar med att leva med NPF

Under sex avsnitt kommer han möta både barnfamiljer och vuxna som berättar om sina utmaningar.
– Jag är själv pappa till ett barn med autism och har träffat många barn med olika diagnoser och fascinerats av deras sätt att se på världen och livet. Jag vill förmedla att det går att leva ett gott liv och göra det man vill, även om vägen dit blir lite annorlunda, säger Måns Möller i ett pressmedelande.

Många kända namn

Superungar medverkar många kända namn som Bo Hejlskov, psykolog, Renata Chlumska, äventyrare, Anders Hansen, överläkare i psykiatri, Christopher Gillberg, professor och överläkare i barn- och ungdomspsykiatri, Ulrika Myhr, leg. sjukgymnast och barnspecialist, Christer Skoog, f d landslagstränare, Ebba Almsenius, logoped, Örjan Swahn, psykolog, samt Måns Lööf, utbildare i neuropsykiatri, och Britta Lundkvist, utbildare inom föräldrastöd.

Blandade svårigheter

I serien kommer vi möta Alicia, 14 år, från Linköping som har ADHD, Asperger och stora sömnsvårigheter. Oliver, 10 år, från Stockholm som har ADHD, trotssyndrom och problem att hitta ro i en aktivitet Elmie, 13 år, från Stockholm som har autism och extremt svårt att komma upp på morgonen. Vi möter också Uppsalabröderna Gabriel och Jacob, 11 och 9 år, båda med ADHD och avsaknad av impulskontroll som skapar mycket bråk i vardagen. Elsa, 13 år, från Linköping med ADHD och Asperger har svårigheter att uppfatta tid. Och Liam, 10 år, från Västerås har autism, en utvecklingsstörning och i programmet upptäcks även DCD som gör det extra svårt för Liam att uppfylla sin dröm att lära sig cykla.

Superungar har premiär den 25 oktober kl 21 i SVT1.

1 reaktion på “Superungar – Ny serie om NPF-familjer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *