Aspiepower Media

Ännu en kväll på akuten

Ännu en kväll på akuten

Den här dagen slutade tyvärr som jag trodde med att det blev ännu en kväll på akuten. Det kännes mycket bättre den här gången. På papperet som man får när man anmäler så hade sköterskan i receptionen skrivit: ”Patienten har ont!!!”  Grattis äntligen någon som förstår det. Jag fick träffa en AT läkare som var grym. Kan vara den bästa läkaren jag någonsin träffat. Han undersökte mig i minst 30 minuter och han lyssnade på mig. Jag fick välja själv om jag ville bli inlagd eller gå hem med mer smärtstillande. Jag valde det sista och fick med mig en hög med spasmofen.

Allt tyder på njursten

Alla prover och allt såg bra ut och allt tyder på att de är njursten. Eftersom de såg två stenar i njuren för två veckor sedan och jag känner igen smärtan. Inget tyder på att stenarna sitter fast därför var det okej att jag gick hem. Jag måste dock komma tillbaka om jag får feber och frossa eller att sposmofen inte hjälper för då kan det vara så att de fastnat. Åker jag inte in då så kan jag få en allvarlig infektion.

Remiss till urologen

Jag har också fått urinrörsvidgande medicin som förhoppningsvis gör att stenarna kommer ut enklare. Annars är planen är att vi ska göra en ny röntgen om fyra veckor och se vart stenarna är då. Sen ska han också skicka en remiss till urologen så det får utreda mig på riktigt och se varför jag får så mycket sten och om man kan göra något åt de. Var hos dom för ca 5 år sedan då var de inne och kolla med kamera men såg inget men är ju lika bra att de får kolla igen.

Troligtvis urinvägsinfektion

Jag berättade också om mina symtom på urinvägsinfektion. Jag har ju haft det hundra gånger i mitt liv men oftast syns det inte på proverna men när jag får antibiotika så försvinner det. Dock vägrade ju surtanten på vårdcentralen att ge antibiotika om det inte syntes något på odlingen. Den har vi inte fått svar på än men det kommer troligen på måndag. Men eftersom surtanten är en ”riktig” läkare så kan AT läkaren inte ge mig antibiotika för hon är över honom. Trots att han sa att han med tror att jag har det och att jag borde veta bäst för jag levt med min kropp i 30 år. Så syns det inget på odlingen så sa han att jag får söka vård ingen under veckan så skulle han skriva att jag skulle ha antibiotika då. Hade ju varit bra att få antibiotika innan jag åker till Kroatien. Nu ska jag gå och bädda ner mig i sängen men min chokladkaka, tycker att jag är värd den.

Ännu en kväll på akuten

5 reaktioner på “Ännu en kväll på akuten

  1. Krya på dig! Och lyssna på kroppen. Vänta inte med att åka in om det behövs. Njurarna är viktiga jue…

  2. Stackare!
    Jag har gått över till att inte äta kött, fick❤️ tips om det, och har inga fler anfall ( efter ett år med njurstenssmärtor)
    Ett tips iallafall, som hjälpt mej.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *