Aspiepower Media

Jag mår bättre psykisk av motion


Detta inlägg är ett reklamsamarbete med Svenskt Kosttillskott


Man kan äta allt men inte alltid

I dag är det 105 dagar sedan jag tog beslutet att börja leva ett hälsosammare liv. Sedan tredje januari har jag tappat 6,7 kg. Det enda jag gjort är att tänka på vad jag äter eller snarare hur mycket jag äter. Under den här viktresan har jag ätit godis, druckit vin och ätit pizza. Man kan äta allt men inte alltid.

Vi har olika förutsättningar

Om det är något jag önskar vore annorlunda så är det att jag skulle vilja träna mer. Men vi har olika förutsättningar och tyvärr är inte mina så bra. Eftersom jag lever med en reumatisk sjukdom så kan jag inte träna på samma sätt som andra gör. Simning var min grej, i vatten kan jag träna utan att det sliter på min redan trasiga kropp. Tyvärr har jag inte kunnat simma sedan i höst eftersom min arm la av. I dag är jag glad om jag ens orkar med att diska, laga mat och andra vardagssysslor med den armen.

Ett mål som är realistiskt

Jag har varit tvungen att sätta ett mål som realistiskt för mig. Det blev att jag skulle gå 5000 steg per dag eller 35 000 steg på en vecka. Det rekommenderas att man ska gå runt 10 000 steg per dag men efter som även min fot är paj så funkar det inte. Sen har jag ju också en förmåga att bli manisk när jag börjar med något så det viktig att jag bromsar mig själv. Så 35000 steg i veckan känns rimligt med en fot som saknar ett ledband och har en ihopsydd sena.

Jag mår bättre psykisk av motion

Nu när vi gått mot ljusare tider så har jag blivit bättre på att ta promenader och jag känner en stor skillnad på mitt psykiska mående när jag rör på mig mer. Man blir så mycket gladare och piggare. Som sagt så önskar jag att jag kunde motionera mer men man får göra det bästa av situationen. Hur känner du? Upplever du samma sak? Hur ofta tränar du? Berätta gärna!

Svårt att klä sig rätt

Fast jag inte tränar ”på riktigt” så har jag en förkärlek för träningskläder. Jag har massa träningsbyxor och toppar men tröjor är något jag saknat. Jag tycker det är svårt att klä sig rätt på överkroppen när man är ute och gå. Jacka bli alldeles för varmt men eftersom jag har nedsatt immunförsvar så får jag inte gå runt och bli kall. Därför klickade jag hem den här snyggingen från märket Better Bodies, som jag tänkt ha på mina promenader i sommar. Jag tog storlek M men jag hade nog kunnat haft en S för den blev väldigt lång i armarna.

Snabb leverans

Det tog ett dygn från att jag klickade på beställa till den landade i min brevlåda. Snabba leveranser gillar vi! Jag gillar också att det i dag finns möjlighet att shoppa smidigt och enkelt på nätet. Att jag kan slippa krångla med att åka in till stan och parkera och allt vad det innebär. Aspien kan lägga energi på roligare saker än att slösa bort den på att åka in till stan;)

Jag mår bättre psykisk av motion Jag mår bättre psykisk av motion

2 reaktioner på “Jag mår bättre psykisk av motion

  1. Jag gillar också träningskläder, tycker de är snygga. Tyvärr har jag inte så stor användning för dem. Jag tycker det är jättesvårt att komma igång med motion, även saker som verkar enkla, som promenader och cykling. Jag går på gympa en gång i veckan och det krävs ansträngning varje vecka för att komma dit. Jag blir inspirerad av dina inlägg med foton från dina promenader, ibland går jag också ut och tar foton med mobilen, då blir det automatiskt några steg extra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *