Aspiepower Media

”Du hetsar till viktnedgång”…

"Du hetsar till viktnedgång"...
Bildkälla

”Du hetsar till viktnedgång”…

I januari började jag en viktresa och jag valde att ni skulle få hänga med på den. Sedan dess har jag fått några kommentarer från personer som berättar att dom kommer avfölja mig. Dom har en ätstörning och blir hetsade av mina inlägg.

Jag kan inte börja censurera mitt liv

Jag har delat med av mitt liv i sociala medier i 10 år. Jag har varit väldigt öppen. Ni har fått varit med om mer eller mindre allt som hänt i mitt liv under de här åren. Både glädje , sorg, smärta och kampen för att överleva. Just nu händer en viktresa och jag kan inte börja censurera mitt liv för att vissa inte klarar av det.

Jag förstår att det kan vara jobbigt för vissa

Jag förstår att viktinläggen kan vara jobbiga för vissa. Men det finns antagligen andra inlägg som är jobbiga för andra. Tex mina inlägg om självskadebeteende/självmord. Sen tycker jag det är skillnad på viktresa och viktresa. Jag hetsbantar inte. Jag gör en hälsosam och kontrollerad viktresa. Där jag alltid har möjlighet att få råd och hjälp av kunniga personer. Viktväktarna rekommenderar att man ska gå ner i snitt 0,5-1 kg i veckan, för göra en hälsosam viktrea. Vilket jag gör.

Då kan jag lika gärna sluta skriva

Ska jag börja tänka på allt som kan vara jobbigt för någon så kan jag lika gärna sluta skriva. Orkar ni inte läsa dessa inlägg så skrolla bara förbi dom.

Tack till er som stannar

Jag har däremot fått många fler kommentarer från personer som skriver tack för att jag valt att dela med mig av min viktresa. Att jag har inspirerat dem till att starta sin egen resa. Tack till er som stannar kvar och följer min resa.
Kram Joanna

11 reaktioner på “”Du hetsar till viktnedgång”…

 1. Det är så kul att följa din viktresa! Och jag blir så peppad av det. Sluta aldrig skriva om det du vill skriva om och vem just du är.

  Det är ju någonting bra och positivt att vilja gå ner i vikt och därmed få en bättre hälsa. Det är ju positivt att leva nyttigt och hälsosamt. Och du gör inget extremt. Du åt ju pizza och du äter godsaker. Din viktresa känns väldigt balanserad och sund.

  Jag har problem också i livet men om någon skriver eller säger något om mitt problem är det inget jag bryr mig om. Världen snurrar inte kring mig. Människor måste väl få leva som dom vill även fast jag har problem. Blir det jobbigt scrollar man ju bara förbi. Hur klarar man det annars? Det räcker man bara går förbi en löpsedel eller läser nyheterna så står där ju något om viktnedgång.

  1. Precis det jag sa förut, är vikthets överallt i vårt samhälle. Löpsedlar med ”tappa 10 kg på 5 veckor”. Jag däremot äter godis, dricker vin, äter chips och pizza i min viktresa:)

 2. Fortsätt vara den du är och skriv det du vill. Vill man inte läsa är det ju bara att låta bli. Alla inlägg kan omöjligt passa alla. Men i din blogg ska de ju i första hand passa dig. Läsarna får anpassa sig eller söka sig vidare *tycker*

 3. Så synd att vissa känner så. Så länge det är en hälsosam viktresa tycker jag bara att det är toppen med inspiration. Kram på dig och fortsätt kämpa mot dina mål.

 4. Jag tar gärna del av och inspireras av det du skriver 🙂
  Jag delar ju själv med mig av min viktresa och tycker att det skulle kännas konstigt att inte göra det. Den är ju en del av mig. Den kanske inte ser ”typisk” ut, men ändå. Det kommer alltid finnas de som inte gillar när man skriver om sådant, men som du säger, ska man behöva låta bli att skriva om allt som möjligtvis kan vara känsligt så blir det rätt svårt.

 5. Det är som du säger, man kan bli triggad av vadsomhelst och du kan imte sluta blogga eller undvika ämnet pga det. Jag tycker att din viktresa är fantastisk och vv var det som satte mina ätstörningar i schack. Jag lärde mig att äta samtidigt som jag gick ner på ett sunt sätt.

 6. Märkligt vad vissa känner sig viktiga att hota med att avfölja så fort det inte passar på något vis, som att det spelade någon roll, som att bloggen var för enbart dem… 9_9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *