Home Aspergers syndrom Hur gick det till när jag fick min Aspergerdiagnos

Hur gick det till när jag fick min Aspergerdiagnos

by Joanna Halvardsson
Hur gick det till när jag fick min Aspergerdiagnos

Hur gick det till när jag fick min Aspergerdiagnos

I dag är det 14 år och ca två veckor sedan jag fick diagnosen Aspergers syndrom. Då hade jag själv vetat om i ett år att jag hade en diagnos. Men utredningen sattes inte i gång förrän jag hade försökt att ta mitt liv för första gången. Jag får ofta frågan hur det gick till när jag fick min Aspergerdiagnos. Därför spelade jag in en video där jag berättar om det. Det är en lång historia så det är lättare att prata om den än att skriva. Här nedan hittar ni videon och jag hoppas att ni gillar den. Ni får jättegärna komma med förslag på vad ni tycker att jag borde prata om i nästa video.

You may also like

4 comments

N 22 februari, 2018 - 09:43

Bara en mjuk fråga av ren nyfikenhet, om jag får fråga, föredrar du att säga Aspergers syndrom eller Autism(spektrumtillstånd)?

Reply
Joanna Halvardsson 22 februari, 2018 - 09:46

Du hittar svaret i min senaste youtubevideo: https://www.youtube.com/watch?v=XwXDpzA0EBA&t=8s

Reply
N 22 februari, 2018 - 10:18

Jag tittade precis på videon och fick svaret.

Jag tycker precis som du, Joanna.

Aspergers syndrom är 1000 gånger bättre att säga om den diagnos du och jag har.

Det är extremt synd att majoriteten försöker bojkotta ordet Aspergers syndrom. Eller hur?

Reply
Hur det gick till när jag fick diagnosen Bipolär typ 2 - Livet med Aspergers syndrom & Bipolär sjukdom typ 2 5 mars, 2018 - 19:12

[…] tycker att det är så kul att så många gillade videon när jag berättade om hur det gick till när jag fick min Aspergerdiagnos. I den lovade jag att göra en liknande video där jag berättar om hur det gick till när jag fick […]

Reply

Leave a Comment