Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Vetenskapens värld om ADHD – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Vetenskapens värld om ADHD

Vetenskapens värld om ADHD

En av mina läsare tipsade i går om att Vetenskapens värld skulle ta upp ADHD. Hon ville att jag skulle skriva ett inlägg om vad jag tyckte om programmet. Jag hann inte se det i går men har sett det på SVT play nu på morgonen. Jag blir mörkrädd när jag ser familjen med den lilla killen. De har larm på hans dörr så de vet vart han är och de har lås på storasysterns dörr för att han inte ska komma in.

Skyll inte på diagnosen

Mamman säger att det känns som de lever i ett fängelse. Han sparkar sönder och klottrar på väggarna i hemmet. I skolan låser de in honom. Visst han har stora svårigheter men man kan inte skylla allt på en diagnos. Man måste ju lära ungen vad som är rätt och fel. Det tar kanske lite längre tid för honom att förstå det än vad det tar för ett barn utan diagnos. Men jag tycker det är helt fel att de tycker ”Han har ADHD så det blir så här då”.  Om de inte lär honom vad som är rätt och fel så kommer han ju aldrig passa in i samhället.

Mycket fokus på det negativa

Jag tycker det är lite för lite fokus på styrkorna som diagnosen för med sig och i stället är det väldigt mycket svårigheterna. Det är klart att det inte är en dans på rosor att leva med ADHD. Jag har förövrigt ingen aning om hur det är att leva med den diagnosen för jag har den inte. Men min bästa vän har diagnosen och visst har hon svårigheter men hon har också enorma styrkor. Hon tycker precis som jag att man inte kan skylla på en diagnos man måste försöka lära sig förstå hur man fungerar och göra det bästa av situationen.

Ni borde kolla på Vetenskapens värld

Annars tycker jag att det var ett bra program och jag fick lära mig många saker som jag inte alls hade koll på. Så jag kan rekommendera er att se programmet. Klicka här för att komma till programmet.

Vetenskapens värld

1 reaktion på “Vetenskapens värld om ADHD

  1. Jag har några släktingar och vänner som har ADHD eller ADD.
    Även Aspergers syndrom, Lindring utvecklingsstörning, Autism osv.

    Så jag tycker att du skrivet väldigt bra i dina inlägg! 🙂 Min förebild genom blogg-världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *