Aspiepower Media

Hur gick det på läkarbesöket?

Hur gick det på läkarbesöket?

I dag var det som sagt dags för läkarbesöket och uppföljning på psykiatrin. Fick till och med träffa två läkare för han hade en student med sig i dag. Det känns verkligen lyx att få träffa samma läkare för sjätte gången i rad, han känner mig nu. Precis som jag själv önska så kommer jag stå kvar på 600 mg i tre månader till. Sen ska vi börja sänka sakta men säkert så får vi se vart vi hamnar. Precis som jag skrev i går så kommer mars vara intensivt med många föreläsningar och mycket resor, därför är det bra att ha extra skydd.

Blir hypoman av att föreläsa

Jag älskar att föreläsa, det är det roligaste jag vet. Men att föreläsa innebär också mer stress, många resor, mindre sömn och massa kärlek från er. Alla de sakerna är saker som kan trigga min bipolaritet och göra att jag kan hamna i en hypomani. Efter varje föreläsning blir jag lite hyper. Jag har svårt att komma till ro eftersom jag bor på hotell och inte har med mitt tyngdtäcke. Om de blir så någon gång i bland så är det lugnt det kan ju vara lite härligt att ha extra energi. Men när jag har många föreläsningar på rad så är det lätt att jag blir lite speedad. och lite till och lite till och tillslut svävar jag runt på rosa moln.

Inte lika härligt när det kraschar

Det värsta är att när det gått till en viss gräns så kraschar det rosa molnet rakt ner i helvetet, då är inte lika härligt längre. Därför är det viktigt att faktisk höja medicinen när jag utsätts för större risker och va noga med att ta sömntabletter när jag är på hotell och inte kan sova. Så man bryter mönstret. Det är inte en dans på rosor att leva med bipolär sjukdom men så här två år efter att jag fick diagnosen så börjar jag känna jag att jag börjar förstå hur jag fungerar.

Hur gick det på läkarbesöket

1 reaktion på “Hur gick det på läkarbesöket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *