Aspiepower Media

Inget recept på ny medicin….

Fortfarande inte fått något recept på ny medicin…

Ringde ju som sagt psykiatrin i går och bad om att få en ny medicin mot sömnen. Än så länge har det inte kommit in något recept. Jag förstår att de har mycket att göra men hur svårt kan det vara att fixa ett recept? Läkaren har ju skrivit i journalen att vi ska testa Melatonin om Atarax inte funkade, så om han inte är där borde ju någon annan kunna skriva ut enkelt. Men man vet ju aldrig med vården, de kan ju hitta på allt möjligt och det ska alltid vara så krångligt som möjligt.

Men jag ger dom tills på måndag på sig, annars ringer jag och tjatar. Det känns så jobbigt att inte kunna sova ordentligt och jag vet hur viktig sömnen är för mig. Så därför vill jag ha hjälp fort innan det drar i väg. Hoppas på att få sova lite mer i helgen, för brukar sova bättre med Henrik.

ny medicin

2 reaktioner på “Inget recept på ny medicin….

  1. Jag har samma diagnoser som du och även stora problem med sömnen.
    Jag fick circadin depot utskrivet och det funkade inte ett skit så hoppas du slipper dom sockerpillerna. Sen fick jag riktigt melatonin utskrivet på licens och det fungerade riktigt bra. MEN effekten avtog efter ett par månader tyvär. Nu är jag helt utan sömnpiller sen drygt ett år och det går riktigt bra allt som oftast men jag har gjort en del förändringar i mitt liv. Jag köpte en motionskrävande ”rescueshelter” hund från Spanien (jag skulle inte orkat med valpstadiet tyvär) och vi motionerar varje dag. Tar långa power walks eller joggar, minst 1 mil, ibland ännu mer (i början blev det knappt 2km sjukt dålig kondis). Jag äter bra mat,inget socker eller mjöl, mycket lax, fågel och grönsaker, bra vegetabilska fetter som riktigt smör och fet grädde (ungefär som LCHF). Efter kl.15 skippar jag kaffe och dricker istället olika ”sova-gott” te´er och äter en banan till kvällen som faktiskt innehåller naturliga sömnhormoner.

    En sån livsstilsförändring som jag gjort brukar dom flesta behöva nån månad på sej för att göra, men jag som har AS körde på för fullt direkt -allt eller inget ja du vet nog hur det kan vara- och det har fungerat kanon! Visst har jag en del vaknätter också men jag försöker att inte lägga för stor vikt vid det utan jag tvingar mej upp på morgonen ändå. Under dagen tar jag en kort vila om det känns för mycket, jag lyssnar på min kropp helt enkelt.

    Kan tillägga att jag är 40+ och har provat det mesta inom mediciner osv. Jag är även sjukpensionär och behöver inte spara energi och ork till att jobba som du måste, det hade jag aldrig någonsin orkat med, inte ens ett par timmar om dan!
    Hoppas det blir bra för dej så du får sova gott och må Bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *