Aspiepower Media

Är jag på väg in i en depression?

De tar mig på allvar efter att jag fick rätt diagnos

I över 15 år har jag funnits inom psykiatrin och det är många gånger som jag känt att det inte tagit mig på allvar när jag berättar hur jag mår. Men jag märker en stor skillnad de senaste åren. När jag fick min diagnos så började dom ta mig på allvar. Bara för att jag är bipolär, vilket jag var i 12 år men ingen visste det. Men nu när det står i journalen så tar de mig helt plötsligt på allvar.

Depression?

I två veckor har jag känt att det något som händer. Jag är överdrivet trött och saker som annars är roliga känns bara tråkiga och jobbiga. Jag tror att jag är påväg in i en depression. För 1,5 vecka sedan höjde jag Seroquel med 50 mg, vilket jag får vid behov. Men jag känner ingen skillnad och har fortfarande mycket ångest så höjde 50 mg till i går kväll. I morse ringde jag till psykiatrin för jag kände att det är bra att de vet om vad som händer. Det tog 30 minuter från att jag lagt på med sköterskan tills läkaren ringer mig. Tummen upp den här gången!

Höjer dosen i tre veckor

Han tyckte att vi skulle höja till 600 mg i minst tre veckor och se vad som händer. Eventuellt behöver vi sätta in en antidepressiv men vi försöker undvika det så länge det går. Eftersom jag har en förmåga att bli manisk av dom. Jag tycker det är skönt att de tar mig på allvar och agerar snabbt för som sagt kommer november bli ganska körigt. Agerar vi inte nu så är ju risken att jag är total kraschad i december. Samtidigt är jag lite orolig för att jag ska bli trög av så hög dos, för jag måste ju kunna klara av att föreläsa. Haha det är ju lite komiskt att jag ska föreläsa på landstingets föreläsning nästa vecka och prata om mina erfarenheter av mediciner och så är jag hög på mediciner. Men det blir nog säkert bra.

De gav mig beröm

Dom gav mig även beröm för att jag ringde och bad om hjälp innan jag började skada mig själv den här gången. Och jag ger beröm för att de ger mig hjälp utan tjat den här gången. Men det är bara att försöka göra det bästa av situationen tyvärr kommer ju depression alltid vara en del av mitt liv.

depression

5 reaktioner på “Är jag på väg in i en depression?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *