Aspiepower Media

Jag har för höga krav på mig själv

Jag har för höga krav på mig själv…

Vad hände med mitt nya hälsosamma liv? Det var typ 711:e gången jag startade det och misslyckades. Jag har insett att jag har för höga krav på mig själv. Att det inte funkar att strikt följa Viktväktarnas program samtidigt som jag flänger runt och föreläser och inte kan planera allt jag ska äta. Som i torsdags när jag blev bjuden på pizza i Säffle. Jag hade kunnat vägra. Men när någon är snäll och låter dig bo där och bjuder på mat så kan man inte krångla till det känner jag. Man får ta det som bjuds.

Hösten är min sämsta period

Sen funkar inte att jag ska ha som krav att gå minst 5000 steg om dagen när det är höst och den period på året som jag har som mest ont. Jag är öm i alla mina leder men det gör mest ont i fötter, händer och ett knä. Jag måste lyssna på min kropp.

Måste tillåta mig själv att göra undantag

Jag ska fortsätta att följa Viktväktarnas program men jag måste tillåta mig själv att göra undantag utan att få skuldkänslor. Och motionera det jag orkar utan att jämföra mig med andra. På onsdag ska jag och min kontaktperson till badhuset och simma, det är bättre för min kropp än promenader.

Måste sluta fokusera på vad vågen visar

Jag måste sluta fokusera på vilka siffror som vågen visar och i stället fokusera mer på hur jag mår. Äta saker jag mår bra av och försöka få in en rutin. Men också tillåta mig själv att göra undantag när det inte funkar praktiskt. Jag lever i perioder i en resväska och då får det bli som det blir. Men jag behöver ju inte köpa tre chipspåsar och trycka i mig bara för att jag ändå inte kan räkna points;) Det är det där som är svårt att inte ge upp helt när jag inte kan följa planen. Men men i morgon är det en ny vecka så nu börjar vi om!

 

Jag har för höga krav på mig själv

3 reaktioner på “Jag har för höga krav på mig själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *