Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Baby är en riktig råttjägare! – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Baby är en riktig råttjägare!

Jag har en råttjägare i familjen…

Baby är en innekatt men i Hagfors är hon ute i 15 meter koppel och går på gräsmattan. Under veckan har hon tydligen varit ute på jakt, för två gånger kom hon med en råtta i munnen. Det är ju lite coolt att hon vet hur man jagar när ingen har lärt henne det. Vi människor måste ju lära oss att äta, gå, ja allt möjligt. Men katter de bara kan saker automatiskt.

Det här var iallafall de första råttorna hon ätit under sina 8 år i livet. Mamma skyndade sig att ta dem i från henne innan hon hunnit käka upp dem. Nu är hon iallafall lös i magen. Jag vet inte om de beror på råttorna men jag antar det. Hon har en känslig mage. Redan vid några veckors ålder fick hon antibiotika mot en maginfektion som hennes mamma hade fört över i mjölken. Veterinären har tidigare sagt åt mig att ge henne majsvälling när hon blir lös i magen och det brukar funka. Så vi kör en kur välling nu. Hon verkligen älskar det! Hon skulle nog kunna äta det varje dag i stället för kattmat om hon fick. Är iallafall glad för att jag vaccinerat henne mot allt som går fast veterinären sa att innekatter som är ute i koppel inte behöver alla vaccinationer. Han visste nog inte att man kan jaga råttor  även i koppel;)

råttjägare

1 reaktion på “Baby är en riktig råttjägare!

  1. Största risken med vilda djur brukar annars vara parasiter typ mask och eländigheter. Dom flesta katter avmaskas rätt regelbundet men om man inte gör det kan det vara värt att köra en dos om dom får i sig vilja djur. Probiotika finns för djur i massa olika former och brukar kunna hjälpa fint om magen blir lite upprörd av något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *