Aspiepower Media

Klockren film om autism

Ni måste se denna grymma film om autism!

Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera någon film som handlar om autism. Jag har letat runt och sett många men tycker att de flesta spelfilmer är överdrivna. Många dokumentärer handlar ofta om personer med svår autism. Det är svårt att hitta något bra om högfungerande autism, som inte är överdrivet.

Jag har varit med i en film

Jag har själv varit med och spelat in en film om min skolgång och en tv-serie för UR. Tyvärr finns inte dom tillgängliga på nätet längre. Ni vet de här med rättigheter och allt. Där blev jag glad när denna film dök upp i mitt Facebook-flöde. Jag tycker att alla borde se den! För den beskriver på ett bra och pedagogiskt sätt hur det kan vara att leva med AST.

Kan du inte starta filmen så klicka här.

8 reaktioner på “Klockren film om autism

 1. Hej Johanna,

  Jag försöker få upp filmen men lyckas inte. Vet du var jag kan hitta den i original?
  Med vänlig hälsning, Anette

   1. Hej Johanna!
    Nu kommer väl en dum fråga men jag fick trycka på svara här för att jag lixom inte han hitta vart man trycker för att lämna en kommentar på ett inlägg.. haha… vart är knappen lämna kommentar 🤣 hoppas du orkar svara…
    Har egentligen en fråga också… min son ska utredas för autism han fyller snart 5, hemma funkar allt fint och han tycker allt är roligt att dra iväg o göra också men vissa saker stressar honom på förskolan när det blir stimmigt inkombination med stress o han har svårt o leka i stor grupp han drar sig undan o klagar på ljud han fastnar inte i intressen o kan inte se att han har några repetitiva beteenden heller, men kan ibland vilja ha en viss typ av tröjor..så jag antar att det inte är någon svår autism det rör sig om ifall han får diagnos han är inte den som vill vara ensam o har stort behov av sällskap med någon eller några åt gången. Men ändå så blir jag rädd när arbetsmarknaden har stora krav på människor idag och jag vill så gärna att han ska få jobb sambo barn osv om han vill det. Läste att många med autism inte har arbete ….vad kan jag göra för att min son inte ska riskera att hamna utanför, jag vill att han ska få möjlighet i livet och efter allt jag läst på nätet har oron inte mildrats precis … det är dyster läsning många gånger med en och annan som lyckats med ett arbete

    Tack på förhand

 2. Tack! Ska visa en för min dotter. Hon fick diagnosen som femåring och vi pratar om styrkor och saker vi behöver träna på men vi jag aldrig sagt ordet Asberger. Nu är hon snart 8 och den här filmen kan vara ett bra språng att ta upp det med henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *