Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Testat på floating – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Testat på floating

I dag har jag testat en grej som jag funderat på i flera år men det har inte blivit av. Jag har testat på floating,  enkelt beskrivet är det en stor tank med saltvatten i som man flyter runt i.

Floating kan vara bra mot psykisk ohälsa

Floating är en kreativ djupavslappningsmetod i kroppstempererat vatten med hög salthalt. Den höga halten av salt (magnesiumsulfat) gör att du flyter med en känsla av tyngdlöshet. Floating innebär att sinnesintrycken minimeras och hjärnan behöver därför inte bearbeta gravidationens påverkan, balansen eller registrera yttre stimuli. Detta innebär i sin tur att hjärnan automatiskt får chansen att reparera, bygga upp och fylla på energi. Floating används bland annat till psykisk och fysisk återhämtning, smärtlindring, mentalträning, sömnproblem och stresshantering.

Är ju lite svårt att säga hur bra det funkade efter bara en gång men det var väldigt skönt. Och jag känner mig sjukt avslappnad och tror jag kommer somna i soffan snart haha. Så kommer testa på det här fler gånger.
Har du testat floating Hur var din upplevelse?

Nu är jag iallafall hemma igen och har gjort en smoothie och  ska bara chilla fram tills kl 17. För då jag ska på ambassadörsmöte med Hjärnkoll.

12 reaktioner på “Testat på floating

 1. Jag provade floating i en studie på Karlstads universitet för ca 14 år sedan. Det var bra tyckte jag. Finns det floating i Karlstad?

 2. Jag tycker det låter super spännande, och har själv alltid viljat testa på men är lite skraj för att det blir läskigt när man ska vara instängd. Hur mycket utrymme finns det innanför? Kan man sitta upp rakt upp? Hur mycket vatten är det i? Hur länge är man där inne och finns möjlighet att gå ur när man vill om man skulle få panik mitt i?

  Kram Sanna

  1. Jag tyckte inte att det var läskigt. Dock har jag gjort magnetröntgen när man åker in i en tunnel och ska ligga drypstilla i 20-40 min så tänkte att det kan ju inte vara värre än det. Det är lika mycket utrymme inuti som de är på utsidan, du kan alltså sitta upp och röra dig lite men du kan inte stå. Dock ska du ligga ner inte sitta upp. När du lägger dig ner är det så mycket salt så du flyter automatiskt så halva din kropp kommer vara under vattnet och halva flyter upp över ytan.
   Du väljer själv om du vill ha en nackkudde och öronproppar (så du slipper få salt i öronen) och det spelas lugnmusik om du vill. Tanken är stängd, jag hade den öppen några cm men det finns ett handtag på insidan så du kan öppna och gå ut när du vill och jag hade en kompis på utsidan.

   Du kan ju gå dit och kolla på tanken innan, de gjorde jag och de visade gärna upp den:) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *