Aspiepower Media

Hur mycket sömn behöver du för att må bra?

När jag fick min Bipolär diagnos informerade läkaren mig om hur viktigt det är med sömn och att jag ska försöka sova ungefär lika många timmar varje natt. Han tyckte att man ska sova 6-8 timmar/natt för att må bra, jag håller inte med. De senaste tio åren har jag behövt runt 9-10 timmars sömn för att fungera som människa och vakna upp utvilad. Innan jag blev insatt på min Bipolärmedicin så var jag tom tvungen att sova någon timma på dagen för att orka. Nu tror jag att jag sovit max tio gånger på dagtid sedan förra sommaren. För att kunna hålla koll på min sömn så har jag min aktivitetsklocka på mig som mäter både hur mycket jag rör mig men även hur många timmar jag sover, och det är djupt eller lätt sömn. Hur ser sömnen ut för dig? Hur många timmar behöver du sova för att känna dig utvilad? Här nedan kan ni se hur många timmar jag sovit den senaste månaden: Skärmavbild 2016-05-23 kl. 11.44.56

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *