Aspiepower Media

Alla har inte den förmånen jag har

När jag la ut förra inlägget på min facebooksida fick jag direkt kommentaren ”Har du inte en familj som kan hjälpa till att bromsa dig?”. Jo jag har förmånen att ha en familj som stöttar mig till 210 % och hjälper med med allt jag behöver hjälp med. Men alla har inte den förmånen och det är inte min familjs arbete att hjälpa mig,  men självklart gör dom det när det behövs. Jag skulle kunna säga upp mitt boendestöd, min kontaktperson, ja allt stöd jag har för min familj kan ju hjälpa mig med det. Innan jag fick mitt boendestöd så var mamma här och hjälpte mig att städa, detta resulterade i att vi aldrig han umgås som familj för vi hade fullt upp med att städa. Och mamma fick sedan bli hemma från sitt jobb för hon hade fått migrän för att hon la ner den sista energin hon hade på att hjälpa mig. Min familj ska bara behöva vara min familj, för jag har rätt till stöd och hjälp och då ska jag få den stödet och hjälpen. Och som jag skrev ovan alla har inte den förmånen som jag har att ha en familj vid sin sida och därför valde jag att lyfta den här frågan, varför man avslutar resurser jag  och många andra behöver och har rätt till. 13178016_10153919101691998_3259884914501437299_n I dag fick jag även mitt frikort från landstinget. Jag lyckades ju få ett på sju dagar och tyckte att jag borde få ett VIP-kort i guld, i stället fick jag en papperslapp som jag lyckades ha sönder det första jag gjort. Allt finns ju lagrat digitalt inom Värmland så jag behöver bara den här lappen om jag söker vård utom läns och jag risken att jag kommer få använda den här lappen är ju ganska stor eftersom jag hänger en del i Närke. Nu ska jag bara försöka att inte tappa bort den. Varför kan man inte få de gamla hederliga plastkorten? Vem lyckas hålla reda på papperslapp liksom?

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *