Aspiepower Media

I kväll är Saga Norén och Bron tillbaka!

Yay Saga Norén är tillbaka!

I dag är dagen jag längtat efter i nästan ett år. Bron säsong 4 börjar sändas på SVT 1 kl 21.00. Ja det är sant älskade Saga Norén är tillbaka! Jag älskar svenska kriminalare och jag älskar Saga.

Har hon Asperger eller ej?

Det har varit många diskussioner om Saga har Aspergers syndrom eller ej. De som skrivit serien säger att de inte tänkt på någon diagnos när de skapade karaktären. Medan skådespelaren Sofia Hellin berättar att hon pluggat på om Asperger/autism för att kunna gå in i kollen.

Speglar diagnosen på ett bra sätt

Visst överdriver de lite när de säger att hon har Asperger, men allt är ju överdrivet i film. Jag tycker ändå att de gör det på ett bra sätt. Det är tydligt att hon har sociala svårigheter men att de lyfter styrkorna. Att det är Saga som alltid löser allt pga av sin förmåga att lägga märkte till detaljer. Det där drivet som hon har som driver henne framåt när andra gett upp. Jag skrev en debattartikel om det för Expressen för några år sedan ni kan läsa den här.

Saga Norén

1 reaktion på “I kväll är Saga Norén och Bron tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *