Jag kommer följa drömmen

Följa drömmen
Foto: Fredrik Karlsson – Solstafoto

Jag kommer följa drömmen

För några månader sedan skrev jag om att arbetsförmedlingen tyckte att jag skyller lägga ner mitt företag för att jag skulle kunna få stöd och matchning. Allt bara för att deras system är ett moment 22.

Jag ska fan visa dom

Jag har alltid varit sådan att om någon säger att något inte går så ska jag fan visa att det gör det. Det är som någon häller tändvätska på mig. Jag tar fram den där superkraften och drivet.

Följa drömmen
Foto: Fredrik Karlsson – Solstafoto

Klarar allt jag inte ska klara

Jag läste in gymnasiet på en månad, fast dom sa att det inte gick. Flyttade hemifrån, fast de sa att det inte skulle gå. Jag pluggade till journalist, fast dom sa att det inte skulle gå. Tog körkort på fyra månader, fast de sa att jag inte skulle klara det.

Inget undantaget

Den här gången är inget undantag. När de sa att det inte gick, så satte jag i gång mitt arbete för att visa motsatsen. Två månaders arbete har gett resultat. Årets sjunde föreläsning är inbokad och jag har knappt marknadsfört något. Förfrågningarna för 2022 har redan kommit. Det känns som att det är någon som försöka säga att jag ska följa magkänslan och drömmen. Det är precis det jag kommer göra, jag kommer följa drömmen.

Hur många drömmar tar de död på?

Jag kan inte sluta tänka på hur många drömmar arbetsförmedlingen och andra myndigheter tar död på bara genom att säga att det inte går. Vilja förmågor vårt samhälle går miste om för att människor tror att de inte kan. Hur tragiskt är inte det? Jag brukar använda ordspråket ”Ingenting är omöjligt, bara olika svårt.” För det är exakt så det är. Det mesta går om man verkligen vill. Ibland får man kämpa på lite extra för att komma dit. Jag må inte vara som normen. Det spelar ingen roll för mina drömmar tar de aldrig ifrån mig.

Har du några drömmar om framtiden? Berätta gärna!

Följa drömmen
Foto: Fredrik Karlsson – Solstafoto

10 svar på ”Jag kommer följa drömmen

 1. Hej Joanna!

  Detta inlägg är jättebra, och jag håller fullständigt med. 😎

  Hur som helst, jag måste fråga, hur kommer det sig att du inte har gjort något videoinlägg eller någon YouTube-video på flera år, om inte för att du inte har haft någon inspiration på något att spela in? Om jag får säga det själv, jag gillar att höra din röst, och jag tycker att du pratar coolt. 😎

  1. Jag har inte haft tid och inspiration till det så satsar på de ställen där jag haft mest följare. Men lägger upp videos på Instagram stories. Heter Aspiepowermedia där. 🙂

 2. Heja dig! Det är så tragiskt att höra att folk utan diagnoser säger till dem med diagnoser att man inte kan göra si eller så eller att det inte kommer att gå. De har Så fel!

  Kram till dig.

 3. Känner igen mig i mycket just det här att ändra peppar och tror på en
  Jag har haft ganska tufft och blivit kallad överlevare av psykiatrin och peppad att börja läsa som 50åring Nu måste du faan visa vad du kan. I januari tog jag en fil kand o sociologi. Vi får båda kämpa vidare mot myndigheter kram

 4. Heja dig! Roligt att höra att du överbevisat dom. Vad driver dig, tror du? Är ADHD en faktor?

  För minst lika många med autism/Aspergers gäller dock det omvända. Dvs att omgivningen ställer för höga krav. Det kan vara minst lika hindrande som för låga krav, som du verkar utsatts för.

  ”Att allt är möjligt bara man vill” gäller långtifrån alla tyvärr. Men omgivningen stödjer ofta sådana uttalanden.

  Glad för att du hittat vad som fungerar för dig, hursomhelst:) Ha en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen