Aspiepower Media

Mr Tourette och jag

Mr Tourette och jag

Mr Tourette och jag

I dag fyllde vi Lerin-salen på Karlstad CCC, Mr Tourette och jag. Ja det är nog så de flesta känner igen honom, Pelle Sandstrak. Det var Karlstad kommun som bjöd in till Socialpsykatridagen och ca tvåhundra personer satt i publiken. Jag tycker alltid att det är lite jobbigt att föreläsa när de gjort en medicinhöjning. Även om jag känner att ”jag är med”, så vet jag inte hur hjärnan fungerar när jag måste prestera. I dag fick jag nästan en chock…

Vilken flow

Jag klev upp på scenen och kände ett lugn jag aldrig känt förut. Ni som träffat mig eller har sett mig föreläsa vet att jag pratar ganska snabbt, på grov värmländska och ibland kan det vara svårt att hänga med.  Men vilken flow jag hade idag! Det bara flöt på och det här kan vara den bästa föreläsning jag någonsin haft. Eva på (H)järnkoll har hört mig många gånger och sa samma sak innan jag hunnit säga hur jag kände.

Test i Skåne

Litium gör fan mirakel. Sen har jag inte varit dålig förut men i dag var det något extra. Det är ju ett stort plus om åhörarna kan hänga med utan att bli yra i huvudet haha. Om några veckor ska jag till Skåne och föreläsa. Dom brukar ha svårt att hänga med i min grova värmländska så det ska bli kul att se vad dom tycker nu när det går lite långsammare. Det var väldigt många som kom fram till mig efteråt i dag. Sen fick jag tio nya följare på Instagram innan jag ens klivit ur salen, det måste vara ett bra betyg.

Så frisk som jag vill vara

När jag var klar var det Pelles tur. Jag har haft chansen att lyssna på honom några gånger tidigare men varit för trött efter min egna föreläsning så har tackat nej. I dag var det äntligen dags och jag kan rekommendera er att gå och lyssna på honom om ni har chansen. Vi har några saker gemensamt jag och Pelle… Båda har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vi använder mycket humor i våra föreläsningar. Och vi trycker att vara ”normal” och ”frisk” är överskattat. ”I dag är så frisk jag vill vara”, sa han och precis så känner jag med.

Fint budskap på toaletterna inne på Karlstad CCC

1 reaktion på “Mr Tourette och jag

  1. Har Tourette med autistiska drag, kände allt föll på plats äntligen, har aldrig känt varken asperger, adhd eller mån psykisk diagnos passat mig. Har massor av ticks . Fått blickar på mig så jag aldrig velat visa mig bland folk. Amatörer har sagt jag har den och den diagnosen, men Tourette med autistiska drag var satt efter lång utredning av en som är klinikchef över psykiatrin som även specialiserat sig just på neuropsykiatriska diagnoser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *