Aspiepower Media

Det är dags att boka mig för hösten!


Det här inlägget är skrivet i samarbete med mitt företag Aspiepower media


Det är dags att boka mig för hösten!

Vet ni vad? Förfrågningarna för hösten rasar in just nu, så kul! Så vet du om att du vill boka mig som föreläsare i höst så är det hög tid att göra det nu. Det finns även några lediga tider kvar i maj om du är ute i sista minuten. Om ni bokar mig som kommer ni få en rolig, gripande och informativ föreläsning om hur det kan vara att leva med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2.

Från trasig 14 åring till prisad föreläsare

Jag kommer ta med er på min resa från trasig 14 åring, psykiatrisk slutenvård, 15 års självskadebeteende och åtta självmordsförsök. Till i dag som egen företagare, utbildad journalist, prisad föreläsare som varit självskadefri i två och ett halvt år. Jag kommer också berätta hur jag med rätt stöd och hjälp har vänt mina funktionsnedsättningar till funktionsförbättringar.

Vem borde höra dig?

Jag får oftast frågan om vilka jag föreläser för och jag tycker egentligen att alla kan lyssna på mig. Jag har tidigare föreläst för allt från personal från vården, arbetsförmedlingen, kommer och landsting. Lärare/skolpersonal och ungdomar. Idrottsföreningar till allmänheten. Alla möter vi på något sätt någon med psykisk ohälsa/diagnoser och alla kan bli inspirerade av att lyssna på mig. Jag har olika teman jag utgår i från men jag kan anpassa mig helt efter kundens önskemål. Här nedan kommer några exempel.

FÖRELÄSNINGAR MED OLIKA TEMAN:

Min livshistoria:

Min resa från trasig 14 åring. X antal år med psykisk ohälsa, psykiarisk slutenvård, åtta självmordsförsök till egenföretagare och prisad föreläsare. Denna föreläsningar innehåller delar av alla punkter nedan.

Min skolgång:

Vilken stöd fick jag och vilket stöd hade jag behövt för att klara skolan på samma villkor som mina klasskompisar. Hur hade man kunnat bemöta mig på ett bättre sätt.  Jag kan genom min föreläsning hjälpa er att med enkla metoder och lösningar anpassa skolan för barn med särskilda behov och öka förståelsen.

Min resa ut i arbetslivet:

Vilket stöd fick jag från arbetsförmedlingen, försäkringskassan, kommunen och landstinget som gjorde att jag tog mig ut i arbetslivet och hela vägen till eget företag. Hur hade man kunnat bemöta mig på ett bättre sätt.

Min erfarenhet av vården, både vanliga och psykiatrin:

Hur har jag blivit bemött och hur hade jag velat bli bemött.

Att vara aktiv inom idrotten och ha en NPF-diagnos –

Jag berättar om hur jag upplevde att det var att ha en NPF-diagnos och vara aktiv inom idrotten på elitnivå. Hur skyttet blev min rehabilitering. Hur ledarna kunde ha gjort annorlunda så jag hade känt mig delaktig på samma villkor som mina klubbkompisar.

Läkemedel vid psykisk ohälsa- oönskade effekter –

Jag berättar om mina erfarenheter av medicinering vid psykisk ohälsa. Om hur biverkningarna som kom som ett brev på posten påverkade mig. Hur alla mediciner sattes ut så vi hittade rätt dos och tillbaka till livet.


Är du intresserad av att boka mig?
Maila till info@joannahalvardsson.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *