Gästbloggare: Skuggan

ensamhet

Acceptera allt som är du

Ligger friden och lättnaden i att acceptera allt som du är. Acceptera din kropp, dina känslor, även dom du kämpar med, dina tankar, ditt utseende, personlighet, rätsidor och avigsidor. Känner du motstånd redan nu, bara du tänker på allt du är som du inte vill vara? Kan det vara så att det är just det motståndet som orsakar lidandet?

 En sorg och känsla av ensamhet

Jag har så länge jag kan minnas burit med mig en sorg och en känsla av ensamhet. Det spelade ingen som helst roll att jag växte upp i en stor familj och att de vuxna såg och förstod min känsla av ensamhet och försökte ge mig kärlek och gemenskap. Min känsla av inre ensamhet höll sig kvar. Den har jag haft med mig genom hela livet, jag känner den än idag, jag känner den nu när jag skriver dessa rader. 

 Ensamheten har blivit en del av mig

Ensamheten har kommit att bli en del av mig och den inre sorgen känns som en skugga som följer mig. Alltid där bakom solsken och lyckliga dar. Genom åren har jag försökt bearbeta, förstå och läka dessa känslor. Jag har velat göra mig av med dem för gott och gå vidare med mitt liv. Jag har velat bli fri ifrån dem.

 Skuggan hängde kvar

Men så gick åren och skuggan hängde sig kvar och jag kapitulerade inför tanken att det jag känner, alltid har känt, blir kvar med mig hela livet. Det är inget jag ska skaka av mig eller bearbeta bort, det är en del av mig. Min skugga är som ett ärr, som påminner om min historia. Ett vackert ärr som visar vem jag är bakom ljuset och glädjen, en del av allt samman. Allt samman, som är jag. 

En gåva

Och med acceptansen att detta också är jag så ser jag det nu som en gåva, jag har en gåva att se andras ärr, förstå andras historia, känna empati med människor som lider och i synnerhet dem som lider av det jag lidit av. 

En skugga jag stolt bär med mig

Jag kan visa att sorg och ensamhet är en del av mig också, en skugga jag stolt bär med mig, en skugga som följer mig vart jag än går. En skugga som är en del av mitt ljusa jag.  

Med värme Savita Norgren

Blogg: www.savitanorgren.se
Instagram: @Savitanorgren


Vill du också gästblogga hos mig? Maila mig på info@joannahalvardsson.se och berätta vad du vill dela med dig  till mina läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen