Home Recept Kesobullar med äpple och kanel (4sp)

Kesobullar med äpple och kanel (4sp)

by Joanna Halvardsson

Kesobullar med äpple och kanel (4sp)

Kesobullar med äpple och kanel (4sp)

I går började jag dagen med sovmorgon sen åkte jag och Baby mot Hagfors. Jag kände mig rastlös och ville ha något att göra. Jag bestämde mig för att testa ett recept som jag hittat hos Viktväktarna, Kesobullar med äpple och kanel. De blev över förväntan. De blev jättefluffiga och jättegoda och smakar inte keso över huvudtaget. Det blev 20 bullar och det blir 4 smart points per bulle sen var de enkla att gör och gick snabbt. Dom här bullarna kommer jag baka igen.

Du behöver till 20 st:

20 st Aluminiumformar
1 paket jäst (0sp)
12dl lättmjölk (4sp)
200 g 
Cottage cheese, naturell 4% (5sp)

90 g socker (22sp)
12tsk salt (0sp)
360 g Vetemjöl (36 sp)
1 äpple (0)
3 tsk kanel (0)
1 ägg (0)
2 msk pärlsocker (6)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225° (varmluftsugn 215°).

2. Smula jäst i en bunke, häll på ljummen mjölk (37° fingervarmt) och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt cottage cheese, socker, salt och arbeta in mjölet tills degen blir smidig. Den ska bli ganska lös.

3. Klicka degen i aluminiumformar. Klyfta äpplen och lägg i en påse med kanel. Skaka påsen så att kanelen fördelas väl.

4. Stick ner äppelklyftorna i bullarna och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i ugn ca 8-10 minuter.

You may also like

2 comments

Annelie 2 november, 2018 - 11:23

mums! både låter och ser jättegott ut 🙂

Reply
Joanna Halvardsson 2 november, 2018 - 11:39

Det var dom!

Reply

Leave a Comment