Aspiepower Media

Visa vägen priset: Jag är årets eldsjäl!

Årets eldsjäl

Visa vägen priset: Jag är årets eldsjäl!

Det är med stor glädje och stolthet som jag äntligen kan berätta att jag vunnit Visa vägen priset som Årets eldsjäl i min region Dalkarlstad. Samhalls pris för personer som arbetar för att få ut personer med funktionsnedsättning ut i arbetslivet.

Ger mig energi

Jag vet inte hur många gånger jag sagt ”Autism är ingen sjukdom”. ”Diagnoser är inte bara negativt. De för också med sig
styrkor”. ”Alla kan ha ett jobb, om de får ha det på sina egna villkor”. ”Alla människor är unik”…. Osv….När man stått och tjatat om samma sak om och om igen i 8 år så kan det i bland kännas meningslöst. Det här priset ger mig energi att orka tjata på i några år till.

Delar det här priset med Samspelet

Jag känner dock att jag delar det här priset med Samordningsförbundet Samspelet. För utan Meta och gänget så hade jag aldrig fått det här priset. För det var där i ett konferensrum på orangeriet som min föreläsningskarriär började. Det var dom som såg mina styrkor i stället för mina svagheter och pushade mig att följa mina drömmar att starta eget företag.

Öppnat nya dörrar

Samspelet har också gjort så nya dörrar har öppnats och jag fått möjlighet att utbilda arbetsgivare och personal från våra myndigheter. Även om jag varken är deltagare eller anställd längre så fortsätter vi att samarbeta, sprida kunskap och försöker få alla att förstå det vi förstått. Att en diagnos inte behöver vara ett hinder utan också kan vara en styrka om man får rätt stöd och hjälp. För det är jag ett levande bevis på.

Tack till alla som röstat på mig ni är bäst <3
Nu laddar vi upp för finalen i Stockholm!

2 reaktioner på “Visa vägen priset: Jag är årets eldsjäl!

  1. Grattis till priset, Joanna! ?

    Jag håller fullständigt med dig om allt.
    Särskilt ”Alla kan ha ett jobb, om de får ha det på sina egna villkor”. ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *