Jag mår inte så bra

Jag mår inte så bra

Jag mår inte så bra

”Du ler ju och skrattar så du kan ju inte må så dåligt.”
”Du sminkar dig och är snygg, det orkar man inte om man är deprimerad.”
”Du jobbar ju som vanligt. Är man deprimerad så ligger man bara i sängen.”

Fördomarna om psykisk ohälsa är många. Psykisk ohälsa syns inte alltid på utsidan men den finns på insidan. Senaste veckorna har jag jobbat, skrattat och sminkat mig. Men jag mår inte så bra.

Höjer dosen igen

Efter två veckors väntan ringde äntligen Doktor P i dag. Jag blev erbjuden akuthjälp för två veckor sedan men valde att vänta på han som följt mig i två år. Han tog beslutet som jag redan hade förstått att han skulle ta. Att höja Seroquel 100 mg till. (Normaldos 300 mg men har stått på 600 mg sedan i vintras.) Jag är i en blandfas och han är rädd för att det ska slå över i en hypomani.

Rädd

Jag fick själv välja om jag ville höja till 800 mg på direkten eller höja sakta jag valde det sista. Varför jag gjorde det är för att jag är känslig för mediciner och jag måste klara av att föreläsa. Tanken på att jag är på väg in i ett dåligt skov och har ett fullproppat schema i höst är lite skrämmande. Men man får försöka göra det bästa av situationen.

5 svar på ”Jag mår inte så bra

  1. Du är fantastisk, Johanna! Du har en så otrolig sjukdomsinsikt och tänker så klokt. Fantastiskt att du är så lyhörd för hur du mår och trots att du mår dåligt klarar av att tänka klart. Jag beundrar dig för att du orkar kämpa så som du gör. Härligt att du har en läkare som du har förtroende för och att hen också lyssnar på dig och dina erfarenheter.
    Hoppas att medicinen hjälper dig att få tillbaka balansen och kan undvika de djupa hålen. Skickar en bamse styrlekram till dig.
    Kämpa på!

  2. Folk som säger så vet inte hur det är att må psykiskt dåligt : hur man oftast har laddat i flera dagar för att orka med den där fikan på stan etc och de ser inte hur man kanske är sängliggande i flera dagar efteråt

  3. Så sant, så sant! Jag är väldigt trött på folk som säger: Men du ser ju inte ledsen ut?!
    Bara för att man mår dåligt så behöver man inte ligga i sängen och gråta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen