Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/0/3/5/joannahalvardsson.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Att hetsa någon till självmord… – Aspiepower Media
Aspiepower Media

Att hetsa någon till självmord…

Att hetsa någon till självmord

Under veckan uppmärksammade TV 4 att en polis hetsat en ung kvinna till att ta sitt liv. Alltså jag blir mörkrädd på riktigt. Om man har en neuropsykiatrisk diagnos som Asperger eller ADHD så kommer man inte in på polishögskolan. Men tydligen får idioter vara polis.  Ni kan se inslaget här! Ett yrke där du ska hjälpa människor

Jag förstår inte hur man som människa ens kan komma på tanken att hjälpa något att avsluta sitt liv. Det är  ännu sjukare att det är en polis för då har man ändå valt ett arbete där man ska hjälpa andra människor. Det sjukaste av allt är att i Sverige kan man inte bli dömd för att man hjälp någon att avsluta sitt liv, fast det egentligen är ett mord.

Det borde vara förbjudet att hetsa någon till självmord

Det här hemska inslaget har i alla fall något gott med sig för det har fått våra politiker att haja till och nu ska de kolla över den här lagen. Jag hoppas de ändrar den så fort som möjligt för det borde vara förbjudet att hetsa någon till självmord. Jag är så himla glad att den här tjejen överlevde och kan berätta sin historia.

 Läkaren vill slå vad om jag ville leva eller ej

Ni som hört mitt semesterprat har hört historien om när jag satt på BUP efter ett självmordsförsök. Läkaren envisades med att säga att jag inte alls ville dö fast jag precis försökt ta mitt liv. Tillslut tycker jag ”Ska vi slå vad?”. ”Det kan vi göra svarade hon”.  ”Bra då går jag och dör nu” svarade jag och rusade ut ur rummet. Jag hörde genom dörren hur hon lugnande min föräldrar och sa att någon skulle ta hand om mig där ute. Men ingen gjorde det. Jag gick ut genom entrén utan någon reagerade.

Så enkelt skulle hon inte få det

Jag tänkte gå och ställa mig framför ett tåg men när jag stod där ute på parkeringen så kände jag bara ”Nej så jävla enkelt ska hon inte få det doktor S”. Så jag smsade i stället min kompis som mötte upp mig och ringde och fråga pappa om jag verkligen skulle vara ute och gå på stan helt själv dagen efter jag försökt att ta mitt liv. Kunskapen om hur man ska bete sig mot personer som har självmordstankar är inte stor. Men jag blir livrädd när inte ens de yrkesgrupper som borde vara proffs på det här vet hur man ska bete sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *