Aspiepower Media

Asperger-test på nätet

Asperger-test på nätet

Jag får då och då mail från personer som tror att de har Aspergers syndrom men inte vet hur de ska gå vidare. I ett tidigare inlägg har jag skrivit om hur man kan göra om man tror att man har en diagnos. Ni hittar det inlägget här. I dag tänkte jag tipsa om en annan grej, det finns faktiskt Asperger test man kan göra online. Dock ska man självklart ta de här testet med en nypa salt. Det behövs en riktig utredning för att sätta en diagnos. Men avhjälp av det här testet kan man se om man har drag av Asperger/autism. Sen ska man självklart kontakta vården om man tror att man har en diagnos och få en riktig utredning.

Har lärt mig att hantera diagnosen

Jag tycker dock att frågorna i det här testet är lite konstigt formulerad. För när man gör en riktig utredning så går man ju tillbaka och kollar hur jag var som barn. Svarar jag på frågorna i det här testet som mitt liv ser ut i dag så når jag knappt upp till kriterierna för att få diagnosen. Då jag lärt mig hur jag ska hantera den och i dag har jag inte samma svårigheter som jag hade som barn. Så hade jag gjort testet 2004 så hade jag fått mer poäng. Som sagt gör gärna ett Asperger-test men ta det med en nypa salt och sök vård om du behöver.


Här är mitt resultat på det första testet. Ni hittar testet här!

Asperger-test


Här är mitt resultat på det andra testet. Ni hittar det här!

Asperger-test


På test nummer tre blev detta mitt resultat. Här hittar ni testet!

Asperger-test

5 reaktioner på “Asperger-test på nätet

 1. Faan jag fick högre resultat på alla förutom sista, där fick jag samma. Jag går i sjuan och skulle inte vilja berätta för mina föräldrar.

  1. Prata med skolsköterskan . Hon är ingen specialist men hon ska leda dig vidare till tex psykolog som gör ett riktigt test med dig och också intervjuar dig
   Låt dig inte avfärdas!
   inte säkert skolsjuksklterskan vet så mycket. Men säg att du önskar en utredning. Online test är bara en GROV pekpinne. Läs om symptom och ge exempel från ditt liv.
   Tex speciellt Interesse som uppslukar stor del av dit liv.
   Problem med att förstå andra osv
   Lycka till

 2. Hej.
  Känner ju igen mig i situationerna. Gjorde en del av dom testerna här ovan och fick rätt höga resultat. Det testet med 50 frågor ser ut så här för mig,
  ——-
  Testet har 50 frågor och tar några minuter att slutföra.

  Du kan ha ett autismspektrumtillstånd

  Svaret är baserat på ditt resultat, 47 poäng.
  —–

  Jag vet att nåt varit annorlunda länge, har gjort och haft kontakt med väldigt många ställen och dessutom mycket annat som jag inte vill skriva här om.
  Vad tycker du själv tar testet som är på 50 frågor?
  Ger det en bra bild jämfört med dig?

  På första testet fick jag också högt resultat Psykologitest.se fick jag 36 poäng.
  Sista länken fungerar inte tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *