Aspiepower Media

Varför finns det ingen gala för psykisk ohälsa?

Varför finns det ingen gala för psykisk ohälsa?

Det finns galor för allt möjligt nu för tiden. Bland annat för alla olika sorters cancer och nu senast i tisdags så visades den nya diabetesgalan på tv. Jag tycker det är bra att viktiga saker uppmärksammas. Att vi alla hjälps åt att samla in pengar till en bra sak. Men det är en sak jag undrar…. Varför finns det ingen gala för psykisk ohälsa? Borde vi inte ha kommit så långt nu?

Peter Jihde sa under diabetesgalan att 5 svenskar dör varje dag i diabets. 3 av 4 har egen erfarenhet av psykisk ohälsa  eller som anhörig. Det är vår största folksjukdom. 30 personer i veckan väljer att avsluta sitt liv. Det betyder att var sjätte timma dör någon genom självmord i Sverige. Jag tycker det här hög tid för tv-kanalerna att kolla över det här. Och visa att de står för ökad öppenhet kring psykisk ohälsa. Kom igen nu TV4, SVT, Kanal 5 och TV 3, vem blir först?

gala för psykisk ohälsa

10 reaktioner på “Varför finns det ingen gala för psykisk ohälsa?

 1. Jag håller med dej till fullo.
  Satt så sent som häromdagen och diskuterade
  detta med en kompis och tog just upp jämförelsen
  med P.J och diabetesgalan.
  Jag blir både ledsen och förbannad över hur lite
  ”RIKTIGT” fokus detta VIKTIGA ämne får.
  Kram & ha en fin dag ♥
  (Och glöm aldrig bort att du är unik)

 2. Jag håller med! Det borde finnas en gala för psykisk ohälsa, det är ändå en av de största anledningarna till sjukskrivningar (om jag inte minns fel) och som du skrev så väljer många att avsluta sitt liv för egen hand. Det måste få uppmärksamhet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *