Dag 25: Varför började jag att blogga

Varför började jag att blogga egentligen?

Året var 2007 och jag gick på A-kursen på Molkoms folkhögskola och vår lärare som hade en blogg visade hur man gjorde. Och jag som alltid haft lättast för att utrycka mig i text, fastnade direkt. Där skapade jag min första blogg och 2010 startade jag denna. Från början bloggade jag mest för min egen skull som någon typ av terapi. Jag tömde huvudet genom att skriva ner alla tankar och känslor.

Läsarna rasade in

Men sen över en natt så hände något det sa poff så började det rasa in besökare. Någon som blev en smärre chock! Vem vill läsa om stackars lilla Joanna från Hagfors som inte har några vänner? Många ville tydligen det! Jag insåg att jag skrev om ett ämne som berör många och i dag är det drivkraften att fortsätta. I dag bloggar både för er och min skull. Det är fortfarande en typ av terapi att skriva ner mina tankar och funderingar. Men framför allt bloggar jag i dag för att jag vill öka öppenheten kring psykisk ohälsa och ta hål på myter. Men framför allt vill jag visa att en diagnos inte behöver vara ett hinder utan även kan vara en styrka om man får rätt stöd och hjälp för det är jag ett levande bevis på.

 

 

Varför började jag att blogga

2 svar på ”Dag 25: Varför började jag att blogga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen