Aspiepower Media

Lucka 20: 5 frågor om Asperger syndrom som jag är trött på att höra…

 • ”Vad är det jobbigaste/sämsta med att ha Aspergers syndrom?”
  Att jag måste svara på sådana här negativa frågor! Fråga i stället vad som är det bästa med att ha Aspergers syndrom! Varför ska diagnosen alltid förknippas med något negativt? Men här hittar du ett inlägg om både mina styrkor och svagheter som diagnosen för med sig.
 • ”Brukar du också stänga in dig i en stor gryta som Simon i filmen I Rymden finns inga känslor?”
  Nej  men jag skulle gärna stänga in dig i en! ALLA människor är UNIKA, oavsett om man har en diagnos eller ej. Bara för att jag gillar att kolla på speedway så gör inte Simon det. Och bara för att Simon gillar att stänga in sig i en gryta och låtsas att det är ett rymdskepp, så gör inte jag det.
 • ”Har du testat att ändra kosten för att bota din sjukdom?
  Asperger är ingen sjukdom det är en Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och en del av min personlighet. Utan Asperger skulle jag inte vara den jag är och varför skulle jag vilja vara en annan person? Men kanske borde du äta en burk pepparkakor för att bli lite snällare.
 • ”Tror du att du blir en sämre mamma för att du har Aspergers syndrom? Skulle du verkligen klara av det?”
  Nej jag tror inte att jag blir en sämre mamma för att jag har Aspergers syndrom. Och jag tror jag blir en bättre mamma än vad du blir, för jag dömer inte folk efter några bokstäver på ett papper.
 • ”Men är du säker på att du verkligen har Asperger? Många har ju sådana drag som dig”
  Alla har vi drag av något men man behöver ha så stora svårigheter så det ställer till det för en i vardagen för att man ska få en diagnos. Och ja jag har Aspergers syndrom för jag har gått igenom en diagnosutredning och diagnoser delas inte ut i flingpaket som vissa verkar tro.
 

1 reaktion på “Lucka 20: 5 frågor om Asperger syndrom som jag är trött på att höra…

 1. Fy fan alltså vilka frågor 🙁 vi har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning/funktionsvariation – inte en sjukdom!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *