DIY- Handmålade muggar

Har druckit väskersättning sedan i går, så nu är jag iallafall så pigg så jag kan sitta upp utan att hela världen snurrar.
Så har pysslat lite i dag och målat med porslinsfärg på några muggar jag hade stående. Jag gillar att ge bort personliga julklappar som man lagt ner till jobb på, men vem som får muggarna kan jag ju inte avslöja här iallafall personen läser detta;)

Pennorna finns i flera färger och finns att köpa på divers hobbybutiker, mina är från Panduro.
När man målat klart ska man låta färgen torka i fyra timmar och sen stoppar man in muggen i ugnen i 160grader i 90 minuter.
Man ska ställa in muggen direkt man startar ugnen, så den inte spricker för att det blir för varmt för fort. Sen ska den stå och svalna med öppen lucka, av samma anledning. När den varit i ugnen så tål den tvättning i maskin upp till 55-60 grader.

Nu blir det chill resten av kvällen och tanken är att jag ska palla att jobba två timmar i morgon. Skulle även ha simmat med min kontaktperson men simma känns ju inte som en bra idé när jag har någon skit i kroppen, så vi får se vad vi hittar på.

Vad har ni gjort i helgen mina vänner?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen