Aspiepower Media

Jag måste äta p-piller för att fungera

Sitter och väntar på att dra i väg och föreläsa och kollar på Malou efter tio, där de pratar om p-piller och vilka biverkningar de kan ge. Och flera tittare skriver in att de mått så dåligt av p-piller, blivit deprimerade m.m. I mitt fall är det tvärtom, jag  måste äta p-piller för att fungera. Jag har gjort det i 13 år och bara gjort korta uppehåll för byte av sor. Varför jag började med dem var inte för att ha dem som preventivmedel, utan för att jag hade sådan fruktansvärd mensvärk så jag svimmade och spydde och kunde vara sängliggande tre dagar i månaden. Jag har haft mycket problem med långa magsmärtor och jag har haft cystor på äggstockarna tre gånger, man har även varit inne och kollat fyra gånger efter endometrios. Förutom piller, så har jag testat massa andra saker som bland annat akupunktur och TENS mot smärtorna. Jag har också blivit deprimerad av vissa sorter och man har ändra några gånger, för trots at de inte hittat någon endometrios så har man velat behandlat mig med piller som kan vara bra för det. För man kan ha det utan att man hittar någon, och mamma har det och det kan vara ärfligt. En sväng testa vi kopparspiral för att psykiatrin tycke att vi borde testa något utan hormoner, för att se om det var pillerna som påverkade mitt mående. Jag mådde inge bättre med spiral och min kropp gilla det absolut inte, blödde som en idiot och efter tre veckor hade jag livmodersinflammation och de fick plocka bort skiten. En barnmorska sa tex en gång: ”Det kanske låter helt galet, men jag skulle rekommendera dig att bli gravid, för har man så stora besvär som du har så brukar de bli bättre efter en förlossning.” För fyra år sedan började jag äta en ny sorts P-piller Qlaira och jag älskar dem. För de första får jag bara en blödning varannan till var tredje månad, hur nice är inte de liksom? Och sen får jag ju inte mensvärk lika ofta eftersom jag inte har någon mens. Sen är den miljövänlig också och gör inte så våra fiskar födds med två huvuden. P-piler får mycket skit, de är inte bra av flera olika anledningar men det är inte så för alla. Utan mina piller så skulle jag få leva ett liv där jag är sängliggande flera dagar i månaden, och vad är det för liv? Aspergerssyndrom-9804 Aspergerssyndrom-9803

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *