Aspiepower Media

Att försäkringskassan aldrig kan lära sig!

Låg i lugnan ro i soffan och vila efter dagens jobbpass när mobilen ringer. Jag får alltid en klump i magen när ett 010 nummer lyser på skärmen, vad ska de hitta på den här gången? Det är handläggaren från Försäkringskassan och hon säger: ”Jag ser att du sökt särskild ersättning vid aktivitetsersättning men du har ju bara aktivitetsersättning till 31/7, för de är ju inte beslutat om du får förlängt än?” Jag: ”Öh vaaa? Du sa till pappa förra veckan att det var beslutat i maj och du skicka ett beslut på att det var beslutat som jag fick i fredags?

Efter mycket om och men så ber hon om ursäkt och säger att jag har rätt…. Och att hon beviljar de jag sökt…. Alltså kan de inte kolla sina papper två gånger innan de ringer så jag slipper få utbrott i onödan:/ För övrigt har vi skrivit på en fullmakt på att ALL kontakt ska gå genom pappa, just för att jag inte klarar av att få sådana här besked och att jag blir så upprörd. Kände själv hur jag skrek i telefonen och sa: ”Förlåt för att jag skriker på dig men jag är så trött på att ni ger mig massa olika besked hela tiden, jag klarar inte av sådant här” Hon bad om ursäkt igen och tyckte ”förlåt men alla kan vi göra fel”. Jo vi kan ALLA göra fel! Men det finns en anledning till att jag har aktivitetserserättning överhuvudtaget. Och de vet om vad jag har för svårigheter, men ändå utsätter de mig för dem om, och om igen. Vi försöker undvika sådana här situationer genom att ha skrivit en fullmakt, så jag ska slippa de här samtalen. Men eftersom de inte kollar i sina system ordentligt INNAN de ringer så missar de ju det. Jo alla kan vi göra fel men det känns som dom inte förstår hur stort ett sådant här ”litet” fel blir för mig. Det här var troligen ditt sista samtal för dagen, nu går du hem och lägger det här samtalet bakom dig om två timmar minns du inte ens mig längre. Men om två timmar är jag fortfarande upprörd och uppvarvad pga det här telefonsamtalet, som vi hade helt i onödan. Pga de här samtalet kommer jag antagligen få ta sömntabletter i kväll, för att över huvudtaget kunna stänga av och somna. Den här kvällen hade jag behövt för att återhämta, är ju just därför jag har aktivitetsersättning, för att jag ska kunna göra det. I stället är den här kvällen helt förstörd och jag kommer släpa efter med återhämtningen hela veckan. Och jag fattar inte ens varför de bett mig skriva på en fullmakt på att de får kontakta pappa fast jag är över 18 år, när det ändå är mig de ringer hela tiden?
]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *