Aspiepower Media

Vården skulle spara tid på att ringa mig

Det blev inge stek i solen i dag, i stället blev de kaos deluxe. Det är tur jag har riktiga vänner som fångar mig när jag faller för direkt Carolina såg mitt blogginlägg om vad som har hänt så slängde hon sig i bilen och kom hit. Hon var tvungen i väg på ett möte med hyresgästföreningen men hon kidnappade mig så jag fick bli med och jag fick till och med presenter. När jag la ut inlägget om den ändrade operationstiden på min facebooksida så skrev en person som jobbar inom vården så här: ”Alla får vänta, alla får framskjutna tider. Ja, jättetrist! Tyvärr är det vi som jobbar som får ta hand om agressionen och tro mig, det är inte vi som bestämmer detta. Och sen är det tyvärr så att vi kan inte ta hänsyn till allas diagnoser när vi skickar ut kallelser, tyvärr.  Tyvärr är vården så underbemannad att det blir svårt att hålla vårdgrantin. Bättre att inte ha någon vårdgaranti om den ändå inte hålls, tycker jag iaf så slipper folk bli besvikna!” För det första förstår jag inte hur man kan starta en debatt om personalbrist i vården i en tråd, där en person precis berättat att hon är förtvivlad och hela hennes värld har rasat. Och ja, jag förstår att det är personalbrist och att det är svårt att anpassa sig efter alla men vi lever på 2000-talet. Det kan inte vara så svårt för ett landsting att skaffa ett datasystem där det kommer upp en varning om personen har en NPF-diagnos och kommer denna varning upp så ringer man personen i stället för att skicka ut ett brev. Ja detta tar lite längre tid men egentligen blir det samma sak för i morgon kommer jag ringa ortopeden och då kommer jag ändå ta upp någons tid när jag kräver en förklaring. Men hade man i stället lagt den här tiden på att ringa mig och förklara pedagogiskt varför det blivit så här så hade jag kunnat ta in det bättre. Jag hade sluppit få panikångest och bli helt förtvivlad så hela min värld rasar och må så dåligt så att det finns en risk att psykakuten får ta hand om mig i stället. Men det kanske är så man jobbar i vården? Sparar tid just där och då så någon annan avdelning får ta hand om en i stället? Jag förstår att en operationstid kan ändras men jag har väntat 11MÅNADER! Och jag har fått sätta ut min reumatism medicin inför operationen för att den ökar infektionsrisken. Detta resulterar i att jag nu efter bara tre veckor har inflammationer i mer eller mindre varenda muskel och senfäste i hela kroppen, och nu måste jag vara utan den en månad längre än planerat. Jag ringde redan för tre månader sedan och grät i telefonen av smärta och sa att den här situationen håller inte och man lovande mig då förtur. Jag skulle behöva äta morfin varje dag för smärtan, men jag vill inte bli en missbrukare och tar jag  morfinet så tar jag inte till jobbet, och det är blir en ond jävla cirkel. Jag lider med alla som jobbar inom vården som får stå ut med folk som mig som ringer och skriker i telefonen, och jag ber om ursäkt för det. Men jag tror att ni inte bara är en person som jobbar inom vården utan även är en människa med empati och kan ha förståelse till varför jag gör så stor grej av att man skjuter upp en operation efter 11 månaders väntan. 1 Tack till Hyresgästföreningen som släppte in en främmande rödgråten kvinna i sina lokaler och gav henne presenter, än finns det hopp om mänskligheten <3

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *