Aspiepower Media

Irreterad på Försäkringskassan

ÅÅhh jag är så irreterad! I dag skulle vi ha haft uppföljning av min individuellaplan med LSS, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Egentligen skulle vi ha haft det för en månad sedan men det mötes ställdes in samma dag som det skulle vara för att F-kassan inte komma, för hon skulle ha sportlovsledigt, om det var anledningen till att hon inte kom vet jag inte men det var den informationen jag fick genom LSS. Jag tyckte det var jättesynd eftersom det är försäkringskassan jag har mest frågor till men vi boka in ett nytt möte som är i dag. Och gissa vem som är hemma med sjukt barn i dag? Det är självklart en viktig anledning och jag förstår att man inte kan rå för det men för mig blir det kaos. Nu får jag inte svar på min frågor som jag undrar över och som jag funderat över i flera månader. Nu får jag inte ansökan till aktivitetsersättningen som jag skulle fått redan för en månad sedan. Självklart kan jag gå in och leta reda på den själv på nätet men det ju just de här som är min svårighet. Jag skjuter saker framför mig och för MIG är det jätteviktigt att få det där papperet  i min hand och slippa lägga massa energi på att fundera över det här. Och hade jag inte haft de här svårigheterna så hade jag inte haft aktivitetsersättning och då skulle vi inte haft de där mötet i dag. Så det är Försäkringskassans skyldighet att anpassa sig efter mig och mina behöv. Vad tycker då jag att hon borde ha gjort i stället? Jo jag tycker att hon skulle ha ringt mig direkt efter förra mötet, eftersom det var hon som ställde in och där frågat mig om jag hade några tankar och funderingar. Nu försöker LSS få tag på F-kassan och få dem att skicka en reserv, något de antagligen inte kan med kort varsel. Men jag har bestämt att vi ska köra de här mötet utan de annars för pappa har åkt extra från Hagfors (9mil enkel väg) för att vara med som mitt stöd. Men tummen upp till LSS som ringer direkt de fick veta de här och informerar mig i stället för att tänka att det får jag se när jag kommer. För nu hinner jag lugna ner mig och slipper riva LSS-kontoret, igen;)

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *