Aspiepower Media

Tankarna bakom valet av musik i mitt Semsterprat

I somras semsterpratade ju jag på P4 Värmland, har du missat det kan du lyssna här. Det riktiga programmet var 45 min inklusive musik men pågrund av rättighets mässiga själ är musiken nerklippt i webb-versionen. Men jag kom på att  jag har ju aldrig berättat hur jag egentligen tänkte när jag valde musiken i mitt semsterprat, så jag tänkte dela med mig av det i dag: 1: Evanescence- Hello Jag ville ha en låt som symboliserade ensamhet och när jag efterlyste en på facebook så kom denna låt som förslag och eftersom jag lyssnade på Evanescence som 15 åring så tyckte jag att den passade bra. 2 :Leneh- Jag väljer att leva Låter kommer efter ett stycke där jag berättar om ett självmordsförsök men i stället väljer att leva. Leneh är Hjärnkolls ambassadör precis som jag så jag tyckte det var extra kul att ha med en av hennes låtar. 3: Kent-Utan dina andetag Jag gillar Kenth och vi behövde en låt som var lite längre så valet hamnade på denna låt. 4: Jimmie Jansson- Godmorgon världen Låter kommer efter stycket när jag berättar om att jag tog studenten med slutbetyg mot alla odds och att  hela världen står framför mig. Jag letade efter en låt till det här stycket länge sen kom jag på men hallå ”Godmorgon Världen” men Jimmy Jansson är ju som skriven till detta semesterprat. Jag tyckte det var extra kul då Jimmy kommer från Hagfors och jag har umgåtts en del med hans syster. 5:Nicke Borg- leving home Jag fick inte fylla hela mitt semesterprat med Babies låtar men jag tog till alla knep jag kunde att få med så många som möjligt;) Jag tror aldrig att det spelats så här mycket Backyard Babies på en timma i radio någonsin;) 6:Mimikry- När jag mår skit vill du ha mig då? Mimikry har vart med i mitt liv sedan jag var 14 år och jag laddade alltid upp inför skyttetävlingar med att lyssna på dem, så att någon låt med dom skulle vara med var en självklarhet. Det blev just denna då jag tyckte texten passar till det jag pratar om, tyck om mig för den jag är, fast jag är lite ”knasig” ibland. 7: Backyard Babies-Minus celcius Denna låter var min favoritlåt med Backyard Babies innan den släppte den senaste skivan, nu ligger den nog tvåa  efter Bloddy tears. 8: Backyard Babies- Star war Den här låten höll på att få ryka för den fick inte plats men jag vägrade låta dem få ta bort den för den här låten är lite extra speciell för mig. Den första som fick veta att jag skulle semsterprata förutom min familj var Dregen. Och när jag bad honom säga den första låten med Backyard Babies som han kom att tänka på när han tänker på mig och min historia så valde han Star war, så den här låten valde Dregen till mitt semsterprat. 9: Dregen- Just like that Som jag tidigare sagt, jag ville ha in så mycket Backyard Babies som möjligt så jag tog till mina knep och använda mig av deras låtar som soloartister;) Jag tycker den här låten var en perfekt avslut på semsterprat och behöver ingen direkt förklaring. Skärmavbild 2016-01-28 kl. 13.12.46    

]]>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *